Дионтей Уайлдър потвърди, че се завръща на ринга. Американецът не се е боксирал откакто бе нокаутиран в 11 рунд от големия съперник Тайсън Фюри през октомври миналата година. Мнозина дори смятаха, че Бронзовия бомбардировач ще се оттегли от спорта, но той потвърди за срещата с Роберт Хелениус на 15 октомври в Бруклин.

„Пътешествието е дълго за мен, но продължава“, обяви Уайлдър. „Много пъти мислих дали да се върна на ринга или да остана далеч от него. Когато получих статуята в родния си град и видях толкова много хора да идват и да празнуват със семейството ми, видях тези емоции, как зрели мъже плачат и твърдят, че аз съм истинския крал, това ме накара да почувствам, че работата ми не е завършена“.

„Ето ме още веднъж. Гледам към завръщането на ринга. Чакам да се върна в „Барклис Сентър“, място където направих някои от най-зрелищните си нокаути. Място, което определям като втори дом. Време е отново за работа“, допълни Уайлдър.

Бронзовия бомрабдировач е на 36 г. и имаше три тежки мача с Фюри. Първият бе определен като равенство, а втория и третия бяха спечелени от британеца. Въпреки това Уайлдър си остава претендент №1 в ранглистата на WBC.

Роберт Хелениус е на 38 г. и спечели последните 3 мача. Той обаче няма опит от мачове в САЩ, повечето от кариерата на шведа премина в Европа.Мачът е последна елиминация за титлата на WBC, която в момента се държи от Фюри. Той обаче обяви, че се пенсионира и има до 26 август време да потвърди. Ако това се случи може да има промяна на статута на боя между Уайлдър и Хелениус.