Бившият шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър се завръща на ринга на 15 октомври. Бронзовият бомбардировач ще се изправи срещу Робърт Хелениус. Срещата им ще бъде в Ню Йорк, САЩ обяви ESPN.

Уайлдър не се е боксирал откакто загуби два пъти поред от Тайсън Фюри през 2020 и 2021 г. Това са единствените загуби в професионалната му кариера. Имаше слухове, че американеца ще се оттегли от бокса, но това няма да се случи все още.

Последната победа на Бронзовия бомбардировач е от 2019 г. когато победи Луис Ортис с нокаут в седми рунд, за да вземе тилата на WBC. Хелениус също не е излизал на ринга отдавна. Последният му бой бе във вечерта на дуела между Уайлдър и Фюри, когато победи Адам Ковначки с нокаут в шести рунд. Това бе втора поредна победа срещу Ковначки и рекорда му в момента е 31 победи и 3 загуби.

Според информацията на ESPN във вечерта, в която ще се боксират Уайлдър и Хелениус ще има мач и за Франк Санчес. Слуховете са, че мястото на боя ще е Барклис Сентър в Бруклин, където Уайлдър има 4 победи в кариерата си.

Бронзовия бомбардировач ще бъде сериозен фаворит в боя, макар Хелениус да е побежвал бивши световни шампиони три пъти.