Екипът на Тайсън Фюри вече е направил официална оферта за разделение на хонорарите 60:40 на Антъни Джошуа за битка на стадион Уембли през септември. Двойката по-рано се споразумя за условията да се срещнат за световната титла на WBC в тежка категория през декември миналата година, но сделката се разпадна поради недостатъчно време за финализирането й.

Сега Фюри подхвана нов подход, за да направи най-накрая битката и предложи на Ей Джей точно същите условия, които той прие през 2022 г. Те са: разделяне на сумата 60:40 в полза на Фюри, плюс клауза за реванш, която би била разделяне 50:50 (ако Джошуа спечели първия двубой).

В момента екипът на Ей Джей даде да се разбере, че неговият план е да се завърне през август и след това да се бие с Дионтей Уайлдър в Саудитска Арабия през декември. Неговият промоутър Еди Хърн обаче каза, че ако това не се осъществи, те ще проучат тази нова оферта от Фюри.

Попитан за съобщения за нови разговори, Джордж Уорън, син на Франк Уорън (ко-промоутър на Фюри в Обединеното кралство), каза на Дев Сахни за YouTube канала на Queensberry Promotions: „Истина е. Накратко, говорих с Тайсън в понеделник. Беше ни зададен въпросът - Кои са най-големите възможни битки, които бихме могли да направим? Името на Ей Джей се появи в този разговор и инструкцията беше съвсем ясна: „Отидете и се опитайте да осигурите тази битка.“

„На следващата сутрин изпратих имейл до Еди Хърн, направих официална оферта. Същите условия като за миналия декември. Абсолютно същата сделка. Тайсън иска това да се случи, ние също и се надявам, че те също... Това е абсолютно същата сделка, абсолютно същите условия. Надяваме се, че този път имаме достатъчно време, за да го направим, ако те искат да го направят.

„Но те дадоха да се разбере, че проучват други възможности за Джошуа и ние все още трябва да проучим други възможности за Тайсън. Но приоритетът е да видим дали можем да го направим“.

В петък вечер Фюри заяви, че е изпратил проектодоговор на Джошуа, но от лагера на Ей Джей отрекоха да са го получили. Уорън обясни: „Тайсън е боксьор, той не е адвокат, не е промоутър. Започвате с официална оферта, която направихме. Другата страна приема тази официална оферта, надявам се, че ще го направи, ако това се случи, тогава се връщаме към договора. Договорът беше много, много близо през декември. Няколко дребни неща, които трябваше да бъдат уредени. Според мен можем да се съберем следващата седмица, да седнем и да го свършим.“