Тайсън Фюри твърди, че е изпратил договор на Антъни Джошуа за битка този септември. Това е ход, който може да развали плановете на Саудитска Арабия в тежка категория, които смятат да направят четиристранен турнир между Фюри, Усик, Уайлдър и Джошуа през декември.

Феновете на бокса ще изпитат болезнено усещане за дежа-вю при посланието на един британски боец  в тежка категория към друг след провалените им преговори миналата година. Фюри, настоящият шампион на WBC, напоследък беше на мисия да намери опонент и въпреки разговорите за зрелищна битка в Австралия, той се върна към идеята за Ей Джей.

„Преди няколко дни изпратих проектодоговор на Антъни Джошуа за битка през септември на стадион Уембли“, обяви Фюри. „Това е битка, която всеки иска да види, включително и аз. Хайде, Ей Джей, нека дадем на света това, което иска да види. Този път няма да правя милион видеа и да продължавам да оказвам натиск. Топката вече е във вашето поле.”

Обещанието за липса на крайни срокове или безброй видеоклипове е добре дошло, но това не променя факта, че и двамата мъже имат предложен план за мега пари от Близкия изток, за който да помислят.

Всички разговори в тежката категория напоследък бяха съсредоточени около организирането на Джошуа срещу Дионтей Уайлдър и безспорен двубой между Фюри и Александър Усик.  Към момента Джошуа все още не е отговорил.