Руснакът Артур Бетербиев защити световните си титли в лека тежка категория, след като победи американеца Маркъс Браун с нокаут в деветия рунд на сблъсъка помежду им. В "Бел Сентър" в Монреал 36-годишният Бетербиев получи много тежка аркада на челото след случаен сблъсък на главите на двамата боксьори, но това не го спря по пътя му към 17-та победа от 17 мача на професионалния ринг (17 нокаута).

Бетербиев, който кървеше сериозно от осемсантиметровата рана на главата си, получена в четвъртия рунд, свали съперника си два пъти и в крайна сметка Браун остави съдията да му отбори десет секунди в края на деветия рунд. "Кръвта не ме притеснява. Това е бой. Случват се такива неща. Винаги търся нокаута. Това е още един полезен опит в кариерата ми", коментира руснакът след успеха, с който защити поясите на Световния боксов съвет и Международната боксова федерация.

Този успех може да изведе Бетербиев до мач с другите носители на пояси в категорията Дмитрий Бивол или Джо Смит през следващата година. Бетербиев е считан и за един от малко боксьори, които биха могли да спрат доминатора в супер средна категория Канело Алварес, макар че мексиканецът даде заявка да прескочи горната категория и направо да влезе в полутежка категория през 2022.