Анди Руис Джуниър призна, че в момента тежи над 120 кг. преди мача с Луис Ортис в Лос Анджелис тази неделя. Точно това бе теглото на мексиканеца, когато нокаутира Антъни Джошуа и спечели титлите в тежка категория на WBA, WBO, IBF, IBO през 2019 г. Това явно е добро тегло за Руис, защото изглеждаше твърде слаб за боя с Крис Ареола, когато бе с тегло от 116 кг.

Преди онзи бой с Джошуа, Руис младши винаги е бил смятан за средна категория боксьор. А откакто през декември 2019 г. мексиканеца загуби реванша срещу Джошуа, това мнение се затвърждава.

Дори и в най-добрата си форма Руис не е топ ниво боксьор в тежка категория. Луис Ортис обаче вече е на сериозна възраст. Кинг Конг, както го наричат всички, е на 43 г. и е с постижение от 33 победи и 2 загуби на профиринга. Руис също има 2 загуби и 34 победи.

„Правя всичко, което трябва да правя. Вчера ядохме боб. Не съм на някаква строга диета“, обяви Руис пред ESNEWS. „Храня се добре. По-важното е да върша добра работа в салона. Трябва да се фокусирам върху бокса“, допълни мексиканецът.

„В момента тежа над 120 кг. Толкова бях и когато се бих с Джошуа. Сега обаче имам повече техника. Чувствам се добре“, завърши Руис Джуниър.