Промоутърът Еди Хърн вярва, че „Битката за Британия“ между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа ще се проведе още тази година. Шефът на Matchroom boxing, който представлява Ей Джей, е уверен, че този бой ще се проведе. Двете британски звезди в тежка категория се заканват един на друг вече десетилетие, а дори имаше и подписан договор за бой през 2020 г.

Но очакваният с нетърпение сблъсък между двамата все още не се е състоял, за голямо разочарование на боксовите фенове по света. Тяхната дългоочаквана битка за Британия обаче отново е в менюто след четирите поредни победи на бившия обединен крал в тежка категория Джошуа.

И в странен въпрос, включващ звездата в дартса Люк Литлър, Хърн разкри убеждението си, че голямата битка ще се състои преди края на годината. Той заяви пред Пиърс Морган от TalkTV: "Тъй като шампионатът по дартс се провежда през декември и януари, ще кажа, че Фюри срещу Ей Джей ще се случи тази година“.

Феновете на бокса щяха да бъдат зарадвани със задочни сблъсъци с участието на Фюри и Джошуа, след като двойката подписа изгодна серия от два мача през юни 2020 г. Но сделката се размина на косъм, когато бившият шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър спечели арбитражното си дело за трети бой с Циганския цар.

34-годишният Джошуа се върна в борбата за световната титла през 2023 г. с три солидни победи. За да се случи срещата на Фюри срещу Джошуа тази година, първият трябва първо да спечели предстоящата битка за обединяването на всички титли с Олександър Усик. Договорното задължение за реванш на двойката вероятно ще провали прогнозата на Хърн.

Междувременно Литълър се издигна до световна суперзвезда по време на PDC World Darts Championship 2024. Миналата година той зашемети света с невероятен поход до финала на турнира, който включваше победи над Реймънд ван Барневелд и Роб Крос. Но трофеят "Сид Уодъл" му бе отнет от Люк Хъмфрис, въпреки че достигането му до финала му осигури място във Висшата лига по дартс.