Майк Тайсън разкри единствения боксьор в тежка категория, когото смята, че не би могъл да победи. Мнозина смятаха Тайсън за непобедим в годините на разцвета му в края на 80-те години, когато той стана безспорен световен шампион в тежка категория само на 21 години.

Въпреки това, в клип, споделен онлайн, Тайсън заявява, че не би могъл да надделее над великия Мохамед Али, когото той описва като „проклето животно“.

„Няма мъж като него (Али). Просто няма. Всичко, което имаме, той ни превъзхожда, дори арогантността и егото ни. Той е бърз, но всъщност няма никакво голямо качество, което можете да забележите, освен неговата ловкост и не се страхува да остави ударите да летят. Той всъщност нямаше добра защита – скоростта му беше неговата защита, неговите движения“, обяви Тайсън.

„От гледна точка на бокса, Али беше шибано животно. Той прилича повече на модел, отколкото на боец, но е като Тиранозавър рекс с хубаво лице. Той е просто подъл и зъл и ще те отведе в дълбоки води и ще те удави. Не мога да победя този човек, по дяволите, не! Няма начин!“