Голямата битка е на хоризонта. Утре вечер Олександър Усик ще защитава титлите си в тежка категория срещу претендента на WBA Даниел Дюбоа. Британецът има само една загуба от 20-те си срещи на профиринга – срещу Джо Джойс. Усик пък никога не е губил. Ето какво прогнозираха експертите.

АНТЪНИ ДЖОШУА, бивш световен шампион в тежка категория

„Наистина уважавам Усик. Наистина го уважавам. Знам колко здраво работи този човек. Успехът му не идва от късмет, а от упорит труд. Но също така би било добре да видим Дюбоа да побеждава. Изглежда, че това е като сън за него и всичко, което е преживял, ще бъде като момент на Франк Бруно. Да, давам му шанс. Бих се с Усик и той понякога пропуска. Ако пропусне може да бъде нокаутиран. Това е бокс в тежка категория. Помня. Това не е полутежка категория, не е лека-тежка категория, това е бокс в тежка категория. Тук се сблъсквате с много сериозни удари, тежки удари. Ето защо определено давам шанс на Дюбоа. Но Усик е боец ​​от най-висок калибър.. В същото време, ако има възможност, Дюбоа също може да достигне това ниво. Ето защо не отписвам Дюбоа.

ДИОНТЕЙ УАЙЛДЪР, бивш световен шампион в тежка категория

„Мисля, че битката ще завърши с нокаут. Нокаут в осмия рунд. Мисля, че битката ще приключи в осмия рунд. Имат нужда да се усетят един друг и други. Дюбоа не е напълно... Бих казал, че не се е възстановил напълно от контузиите си. Но това не е извинение. Не съм тук, за да го оправдавам и никой не трябва да го прави. Просто се опитваме да анализираме ситуацията, да оценим шансовете му."

ДЕЙВИД ХЕЙ, бивш световен шампион в полутежка категория и в тежка категория

„И така, какво имаме. Имаме Дюбоа, чиято задача за повечето фенове на бокса изглежда априори невъзможна. И ние имаме Усик. Шампион на Обединената дивизия. Шампион с много малко пропуски в бокса. Въпреки това Дюбоа планира да направи нещо невиждано. Как да го направим? Усик има дълга аматьорска кариера зад гърба си, много тежки битки в полутежка категория и няколко тежки битки в тежка категория. За да победи Усик, Дюбоа трябва да направи нещо специално. Той е още млад, няма какво да губи, но има какво да спечели. Дълбоко в сърцето си той знае, че това е неговият шанс. Но дали ще помогне срещу магията на Усик, срещу неговата магия? Дюбоа не трябва да позволява на Усик да прави триковете и триковете си на ринга. Неговата задача е да вземе картите от Олександър, да ги изтръгне от ръцете му. Хванете го, бийте го, като го държите с другата ръка. Не се страхувайте, че за това можете да получите наказание от рефера. Само така ще има шанс. Той трябва да въвлече Усик в наистина неудобна ситуация. И повярвайте ми, той го може. Тоест има физически данни да го направи. И, разбира се, има пробиващата сила за това. Няма да му е лесно. Това ще бъде трудна битка. Тежък, но фантастичен."

ДЕРЕК ЧИСОРА, боксьор в тежка категория, бивш съперник на Усик

„Видях Даниел с Дон (Чарлз), невероятно. Той изглежда добре. Все пак Даниел изглежда добре. Това, което Дон прави, е просто да оправи мозъка на Даниел и да го накара да осъзнае, че може да спечели битката. Предстои му добра битка. Той се би с южната лапа Кевин Лорена през декември в моята карта. Той страдаше малко, но Кевин беше уморен и го нокаутира. Така че Даниел има власт. Какво ще направи Усик? Той ще стои далеч от тази власт.

ДЖО ДЖОЙС, бивш съперник на Дюбоа, който нанесе единственото му поражение в професионалистите

„Усик ще бъде труден на Дюбоа. След като не удари мен, тогава как ще удари Усик? Да, той има удар. Неговите юмруци са повече от достатъчни, за да нокаутира всеки противник. И той е млад... Мисля, че Усик може да го направи, но Дюбоа има страхотен шанс. Има много силен удар. Ако може да достави няколко попадения, тогава той все още може да принуди Усик да „плува“.

МАЙК ТАЙСЪН, легенда в тежка категория

„Никога преди не съм виждал Дюбоа на ринга. Затова в тази двойка ще заложа на шампиона Усик“.

РИКИ ХАТЪН, бивш световен шампион в супер лека и полусредна категория

„Обърнете внимание на разликата в антропометрията. Разбирам, че сега ще ми напомните, че предимството във височината и теглото не помогна на Антъни Джошуа в битката с Усик. Но разликата е, че за Дюбоа е достатъчен един точен удар. Наистина ли искате да кажеш, че победата на Даниел ще бъде голяма изненада? Хайде! Не вярвам! Готов съм да се съглася, че Усик има малко по-добри шансове. Но да се каже преди двубоя, че Дюбоа просто няма шанс, е прекалено. Вбесява ме, че всички се държат така, сякаш тази битка вече се е случила. Сякаш резултатът вече е известен. Без съмнение, Усик ще бъде фаворит. Просто казвам, че отписването на Дюбоа преди битката не е честно.

ТОНИ БЕЛЮ, бивш световен шампион в полутежка категория, бивш съперник на Усик

„Усик води Дюбоа на училище. Разбира се, винаги грабвате тази възможност - все пак това са три колана. Но Дюбоа все още учи играта. Той е суров и неопитен. Как се казваше момчето, с което се би последния път? Дюбоа беше наистина шокиран и съборен. Да, точно така, Кевин Лерена. Гледах тази битка. Ако Лерена просто се беше напънал малко можеше да спемели... Усик е изключително точен, има най-добрите крака, които някога сте виждали, а неговите ъгли и разпределение на ударите са невероятни".

ДЖОН ФЮРИ, баща на Тайсън Фюри

„Усик можеше да спечели $15-20 милиона за битката с Тайсън. И къде е той? Това е смешно, защото за двубоя с Дюбоа той дори няма да получи 8 милиона. Наистина ли вярвате, че битката с Дюбоа ще се състои? Слушай, ако се случи, тогава съм готов да ям сено в обор заедно с магарета. Тази битка няма да се случи. Просто ми се доверете".

ЖИЛЕЙ ЖАН, временен шампион на WBO в тежка категория

Дюбоа е мощен боец. Но това е твърде трудна задача за него. Пипалото е твърде бързо за него. Той няма да може да използва силата си, тъй като ще му е трудно да насочи юмрука си към целта".