Двете поредни победи на Олександър Усик над Антъни Джошуа затвърдиха статута му на един от най-добрите боксьори и също така изпратиха послание до останалата част от тежката категория, че въпреки че започна от полутежка категория, той не е лесен за победа.

Сънародникът на Джошуа Даниел Дюбоа ще бъде следващият човек, който ще се опита да реши пъзела, представен от украинеца, докато той пътува, за да се изправи срещу световния шампион в тежка категория във Вроцлав, Полша утре.

И Усик обясни на Дюбоа защо смята, че Джошуа е по-добър боксьор от него, когато двамата се изправиха един срещу друг в скорошен материал от TNT Sport.

„Антъни Джошуа беше олимпийски шампион и два пъти световен шампион. Даниел е младо момче. Антъни е по-добрият боксьор", обяви украинецът.

Повечето наблюдатели смятат, че Дюбоа ще трябва да направи това, което сънародникът му Джошуа не успя и в двете си битки срещу Усик – да използва физическото си предимство. Това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, тъй като Усик е смятан за технически най-надарения боец в тежката категория и няма подход, с който да не се е сблъсквал нито в професионалния си опит, нито в обширния си аматьорски опит.

Битката е безспорно най-тежката от 20-те мача в кариерата на Дюбоа досега и победата за него би била резултат, който би предизвикал шок в целия свят на бокса. Трипъл Ди, както наричат Дюбоа, се раздели с треньора Шейн Макгугън по време на преговорния процес за битката, а ветеранът треньор Дон Чарлз ще бъде човекът в ъгъла на 25-годишния британец този уикенд.