Олександър Усик ще защитава своите световни титли в тежка категория срещу британеца Даниел Дюбоа в Полша в събота вечер. 36-годишният украинец не се е бил, откакто победи Антъни Джошуа за втори път в реванша им в Саудитска Арабия преди 12 месеца.

25-годишният Дюбоа спечели последните си четири битки след загубата от Джо Джойс през 2020 г. Въпреки това, нито една от тези победи не дойде срещу опоненти, близки до калибъра на Усик.

Олимпийският златен медалист събра всички колани в полутежка категория с някои сензационни победи над личности като Майрис Бриедис и Мурат Гасиев. След това победи Тони Белю, за да защити титлите си и продължи като се изкачи до тежка категория.

Последваха победи над Чаз Уидърспун и Дерек Чисора, преди две победи над Джошуа да го затвърдят като един от най-добрите бойци на своето поколение.

Но колко ще спечелят Усик и Дюбоа за сблъсъка? Засега няма потвърдени суми колко ще бъдат платени за битката. Въпреки това, разделянето на WBA за задължителна защита означава, че Усик ще получи 75 процента от кесията - а Дюбоа ще вземе останалите 25 процента.

Очаква се Усик да спечели £4,9 милиона, значително по-малко от £42 милиона, които спечели от реванша с Джошуа. Но това ще бъде едва четвъртата му седемцифрена сума. Междувременно Дюбоа трябва да получи 1,6 милиона паунда в събота вечер - независимо дали ще причини колосална изненада или не. Това е малко по-малко от най-високия му хонорар в кариерата - който беше £1,75 милиона, които получи, когато загуби от Джойс преди три години.