Филип Хръгович седи добре като задължителен претендент на IBF и чака да се изправи срещу победителя от битката за световната титла в тежка категория между Олександър Усик и Даниел Дюбоа в Полша утре вечер. В съзнанието на хърватина има само един човек, срещу когото вероятно ще се изправи в опит да стане шампион.

Хръгович си спечели шанса за титлата с поредица от победи над Демпси Маккийн, Жилей Жан, Емир Ахматович и Марко Радонич през последните три години. Следва голямото предизвикателство – първият му бой за световна титла.

Говорейки пред Boxing News, той беше попитан как вижда развитието на Усик – Дюбоа  и застана на страната на уменията на украинския шампион в няколко категории.

„Мисля, че Усик ще го победи, ще увеличи темпото, ще нанесе много удари“, обяви Хръгович. „Мисля, че Дюбоа е твърде бавен за него и няма да може да нанесе удар, знаете ли, защото Усик се движи твърде много, финтира твърде много, той е бърз в краката“.

Хргович, подобно на по-голямата част от света на бокса, смята, че Дюбоа има само шанс за победа с нокаут, но каза, че смята дори това за малко вероятно.

„Дюбоа ще има проблем да вкара точни удари.  Той е твърде силен, за да оказва голям натиск, да нанася много удари, така че мисля, че в бокса никога не се знае, давам на Дюбоа шанс за удар, но не виждам, че може да се справи с уменията на Усик”.