Безмилостния Джай Опетая се саморазправи с претендента за титлите му в полутежка категория Джордан Томпсън като го нокаутира в четвърти рунд от битката им в Лондон тази вечер. Така австралиеца запази поясите си на IBF и Ринг Магазин, които спечели преди повече от година.

Джай Опетая записа името си в австралийския боксов фолклор, когато преодоля тежко счупена челюст, за да издържи до края и да победи Майрис Бриедис и да защити световните титли на IBF и Ring Magazine в полутежка категория в последния си бой.  28--годишният Опетая беше олицетворение на смелостта, когато победи безспорно втория най-добър в полутежка категория сред ерата на Олександър Усик в дивизията. Сега австралиецът трябваше да се изправи срещу 30-годишният претендент Джордан Томпсън (15-1, 12 нокаута) в „Уембли Арина“ в Лондон, Великобритания.

Стартът на мача беше отличен за шампиона. Опетая нанасе няколко леви прави, като Томпсън нямаше отговор на движението и разнообразието от удари, които му се отправят. И вторият рунд бе добър за Опетая. От носа на Томпсън вече потече кръв. В края на рунда англичанинът нанася първия си значителен удар в битката, но Опетая не се разклати.

В третия рунд шампиона свали претендента в нокдаун. Томпсън нанесе няколко удара, но Опетая се измъкваше и отвръщаше с удари. Австралиецът търсеше удари с лявата ръка, за да приключи шоуто. Томпсън беше в голяма беда. Реферът Хауърд Фостър наблюдава много внимателно. В края на рунда Opetaia нанася още един силен удар. Томпсън изглежда едва се задържа до края на рунда.

В четвъртия рунд всичко приключи. Опетая отново натисна противника с поредица от удари. Ново ляво кроше влезе в главата на Томпсън, последвано от дясно, а британеца просто рухна на земята. Реферът дори не брои, а веднага даде знак за край на мача.

Това е 18-и нокаут за Опетая в кариерата. Австралиецът е с 23 победи и остава без поражение.