Популярният британски боксьор Крис Юбанк Младши (33-3, 24 нокаута) се предполагаше, че ще се бие през септември със суперзвездата Саул Канело Алварес (61-2-2, 39 нокаута). Но това така и не се случи. Мексиканецът ще се бие с пуерториканеца Едгар Берланга (22-0, 17 нокаута).

Съществува версия, че всъщност Юбанк е бил използван, за да направи Берланга по-приемлив - преговорите не са били толкова лесни, колкото се е очаквало. Дори това да е вярно, Юбанк уверено заявява в интервю за Sky Sports, че е в силна позиция. Казва, че той е бил този, който е отказал на Канело, а не обратното.

"Първо, аз не исках да бързам. Второ, поемането на подобен двубой не трябва да става след едногодишен престой", обяснява британецът отказа си. - Трето, можеш да приемеш такъв двубой само когато предложението си заслужава. Нека Канело не си мисли, че всички искат да се нагодят към неговия ритъм. Тази битка ще има много по-голям смисъл за мен през следващата година".

Юбанк обясни защо Канело е избрал Берланга. "Този пич не е тестван на това ниво. Той е силен, но не се е бил с никого, с когото си струва да се бие. Той каза нещо там за по-високия си коефициент на интелигентност. Той не притежава нищо от това. Не мисля, че той има шанс. Много хора са недоволни от избора на Канело. Но истината е, че Саул не разполага с толкова голям набор от съперници. Ето защо не се чувствам зле, че му отказвам. Знам, че той почти няма други възможности. Не през септември, а през май. Той има няколко души, от които да избира“.