Дилиън Уайт говори за първи път относно „шокиращата и опустошителна“ новина, че не е преминал допинг тест, което наложи реванша му с Антъни Джошуа да бъде отменен. Точно една седмица преди битката, Matchroom публикува изявление, в което се казва, че доброволният антидопинг тест, направен от Уайт е дал положителен резултат и че двубоят няма да се състои.

35-годишният боксьор вече говори следа новината, твърдейки, че е изненадан и невинен.

„Шокиран съм и съсипан да науча за доклад от VADA за непозволени субстанции в моята проба. Научих за това едва тази сутрин и все още го осъзнавам. Също така току-що видях, че битката се отменя, без да имам никакъв шанс да докажа невинността си, преди да бъде взето решението“, обяви Уайт.

„Мога да потвърдя без сянка на съмнение, че не съм приемал непозволени вещества в този лагер или в който и да е момент от живота си. Аз съм напълно невинен и моля да ми бъде дадено време, за да премина през процеса на доказване на това, без никой да прави прибързани заключения“.

След това Уайт каза, че е поискал тест за наркотици за битката и повтори, че никога не е приемал досега непозволено вещество.

„Настоях за 24/7 тестове от VADA за тази битка, както съм правил доброволно и за моя сметка за всичките си битки от много, много години. Това не е първият път, когато ми се съобщава, че имам непозволено вещество, което не съм приемал, и както направих миналия път, отново ще докажа, че съм напълно невинен“.

„Междувременно всичко, което мога да направя, е да изразя изключителното си разочарование към феновете на бокса, които ще пропуснат това, което със сигурност щеше да бъде страхотно събитие“.

Сега вероятно ще се проведе пълно разследване и изслушване. Това ще бъде третият случай в професионалната кариера на Уайт, когато той се проваля на допингтест.

Той беше наказан през 2012 г. за две години за използване на подобрител на представянето, въпреки че Националната антидопингова група прие защитата му, че той не е погълнал умишлено веществото.

Съвсем наскоро през 2019 г. се появиха съобщения след победата на боксьора от Брикстън в тежка категория над Оскар Ривас, че той се е провалил на тест.