Еди Хърн казва, че битката на Джордан Томпсън с Джай Опетая е „опасна“ и за двамата боксьори, но настоява, че Томпсън има всичко необходимо, за да стане „номер 1 в полутежка категория в света“.  Първоначално Опетая трябваше да се изправи срещу британския състезател в полутежка категория Ричард Риакфор, но задължителният претендент се оттегли от наддаването часове преди то да бъде проведено.

В резултат на това Томпсън, който подписа промоционален договор за няколко двубоя с Matchroom Boxing през юни 2021 г., се съгласи да се изправи срещу непобедения шампион в OVO Arena Wembley в събота, 30 септември.

Хърн каза, че е искал Томпсън да има още две битки, преди да се бори за световната титла, но твърди, че възможността да се бие с Опетая за световните титли в тежка категория на IBF и Ring Magazine е била твърде добра, за да се откаже.

Говорейки пред „Дейли Мейл“ за картата от 30 септември, Хърн каза: „Главното събитие наистина е малко диво. Джордан Томпсън е човек, за когото съм мислил, че може да бъде супер звезда. Той изглежда фантастично, говори много добре и удря наистина силно. Освен това е страхотен спортист. Виждам го да се издига“.

„Мислех да му дам две битки и след това да го вкарам в бой за световната титла. Тогава Ричард Риакфор се оттегли от битката за световната титла и Опетая поиска защита. Джордан беше готов и се разбрахме заедно. В една битка Джордан може да стане номер 1 в тежка полу категория в света. Това е наистина добра битка. Това е опасно и за двамата боксьори, но е вълнуващо“.

„Имаме и Ели Скотни, която защитава световната си титла. Шев Кларк също е в наистина трудна битка. Джордж, Мейзи и Шанън Райън също ще присъстват на картата. Джими Сейнс ще направи своя дебют. Той има много последователи и е фантастичен аматьор. Това е добра забавна карта“.

Опетя ще направи първата защита на своите световни титли в полутежка категория на IBF и Ring Magazine срещу Томпсън в огромна боксова вечер в OVO Arena Wembley в събота, 30 септември. Това ще доведе до интересна битка, като се има предвид, че Опетая си осигури световните титли в полутежка категория през юли 2022 г., след като победи Майрис Бриедис, въпреки че счупи челюстта си на две различни места във втория и последен рунд от двубоя им.

Той ще се стреми да запази статута си на шампион, когато се изправи срещу непобедения претендент Томпсън - който се насочи към първия си опит за световни отличия след доминираща победа с технически нокаут в шести рунд над Люк Уоткинс от Суиндън на Международната арена в Кардиф.