Девин Хейни удари човека, който популяризира успешната му защита на безспорната титла в лека категория срещу Василий Ломаченко – Боб Аръм и отказа да подпише нов договор с компанията на промоутъра Топ Ранк.

24-годишният американец победи Ломаченко в много равностойна битка, като съдиите присъдиха единодушно решение в полза на Хейни. Ломаченко обаче се боксира отлично и според мнозина е трябвало да спечели. Последваха спорове. След освиркванията от тълпата и Лома, който каза, че е спечелил битката, много анализатори, фенове и колеги бойци се присъединиха към това мнение.

Един човек, който изрази подобно мнение  - и беше уловен да го прави пред микрофон - беше Боб Аръм. Той каза на Ломаченко и неговия мениджър, Егис Климас, „Вие спечелихте с лекота тази битка“

Хейни разбра за това и не пропусна да нападне Аръм в социалните мрежи, твърдейки, че 91-годишният промоутър е заспал край ринга. „Старият задник Боб спа през цялото време на боя… Погледнах към него по време на битката“, написа Хейни в Туитър.

Отговорът идва на фона на слуховете, че Хейни е подписал с Top Rank за още две битки, след като вече направи 3 боя за промоцията.

Шампионът с четири пояса подписа с Мачруум на Еди Хърн през април 2019 г., след като изгради рекорд от 21 двубоя без загуба. Той се боксира под ръководството на Хърн в продължение на пет битки, спечелвайки световната титла на WBC в процеса, преди да се появи възможност да стане безспорен шампион.

За да се случи битката с обединения шампион Джордж Камбосос Младши, Хейни се премести в Топ Ранк за битката, която имаше и клауза за реванш – която той спечели лесно, за да запази коланите – и трета битка, която в крайна сметка беше тази срещу Ломаченко.

В отговор на въпрос два дни преди мача, дали ще се раздели с Аръм, Хейни просто каза „категорично не“ – но потвърждавайки, че е готов да поразгледа малко, преди да вземе решение.

Следващата битка на Хейни се очаква да бъде срещу задължителният претендент Шакур Стивънсън – който също е клиент на Топ Ранк – но това е само ако той реши да остане в тази категория, вместо да се качи до суперлека.