Томи Фюри напусна легендарния промоутър Frank Warren, за да преговаря за следващата си битка с KSI като свободен агент. Уорън за първи път грабна по-малкия брат на шампиона в тежка категория Тайсън през 2018 г., когато той стана професионалист.

Уорън успя да доведе Томи Фюри до 9:0 и му осигури доходоносен мач срещу една от знаменитостите на ринга - Джейк Пол. Бившият участник в риалитито Лов Айлънд победи превърналия се в боксьор ютубър с разделно съдийско решение в Саудитска Арабия.

Но Уорън разкри, че това е финалът на общата им сделка, като му пожела всичко най-добро, тъй като сега очаква да се бие с горчивия съперник на Пол - KSI.

„Ние не сме замесени в това. Не сме замесени. Имахме последната битка с него, която беше и последната“, обяви Уорън пред БТ Спорт. „Имахме добри отношения, но ние си вършим работата, а той си върши работата и му желая всичко най-добро, защото той е прекрасен човек.“

26-годишният Пол отказа реванш, за да се завърне на 5 август в Тексас срещу бившата звезда на UFC Нейт Диас. Така Томи Фюри насочи вниманието си към KSI и дори бе на трибуните за последната му битка, която завърши противоречиво, когато случаен, но непозволен удар с лакът нокаутира Джо Фурние.

Резултатът беше отменен, но въпреки това Фюри и KSI се изправиха очи в очи на ринга. И разговорите за провеждане на битката скоро последваха с приближаване на сделката. KSI каза на своя канал Misfits Boxing: „Тренирам за тази битка. Преговорите вървят напред-назад, ние просто чакаме Томи по същество. Просто трябва да направим няколко неща, за да сме сигурни, че всичко е перфектно, но е много, много близо. Тренирам, подготвям се за тази битка, това е, което искам.“