Томи Фюри вече официално влезе в световната ранглиста на WBC в тежка категория след победата си над Джейк Пол миналия месец. Беше обявено преди двубоя, че победителят ще се присъедини към топ 40 на WBC, а победата на Фюри със съдийско решение подпечата неговото място. Фюри влезе под номер 39.

Това го поставя на едно място пред друг нов член в списъка Видал Райли, който влезе под номер 40. Класацията предизвика противоречия по множество причини. Някои фенове не вярват, че известните боксьори изобщо трябва да бъдат включени, докато други настояват, че бившият треньор на KSI Райли трябва да е пред Томи Фюри. Самият Райли изглежда е на това мнение.

Той туитна в отговор на новината: „По дяволите. Това е лудост." В отговор на история за това, че Томи Фюри потенциално е насочен към битка с KSI или Salt Papi, Райли добави: „Трябва да съм аз, нали? След тези класации той не би трябвало да мисли за тях, човече, но разбирам.”

В крайна сметка класацията на WBC не носи голямо значение за нито един от бойците на този етап от кариерата им. Фюри е само с 9 победи и нито една загуба, а Райли има осем упеха от осем мача.

Само боксьори в топ 15 имат право да се бият за световната титла и двамата британци очевидно са доста далеч от това, както стоят нещата. Един фен на бокса написа в отговор: „Ето как разбирате, че боксът е шега.“