Тайсън Фюри настоява, че предпочита да се откаже от пояса си на световен шампион на WBC в тежка категория, вместо да се бие с човек, който е доста по-лек от него. В момента GЦиганския цар е в Австралия, за да подкрепи тренировъчния партньор и приятел Джоузеф Паркър.

31-годишният Паркър победи с нокаут в първи рунд Файга Опелу в Мелбърн, а Фюри бе до ринга и не спря да се радва след нокаута за 89 секунди.  Шампионът беше в преговори за първия безспорен решаващ мач с четири пояса в тежка категория срещу Олександър Усик. Но сделката се разпадна на фона на спор за потенциален реванш между двамата.

34-годишният Фюри искаше да се завърне през лятото на Уембли, но така и не намери съперник. Това накара британеца да посочи Австралия като потенциален домакин за следващия си мач. Фюри бе питан дали би защитил титлата си срещу близкия си приятел и тренировъчен партньор Паркър.

„Определено не. Не. Предпочитам да му дам колана, отколкото да се бия с него за него. Ние сме твърде близки за такава битка, а за щастие има много играчи в тежка категория.”

Тогава Фюри се пошегува, че също „не иска да бъде бит“ от Паркър. Звездата по-рано през седмицата направи шокиращото разкритие, че може да се бие с австралиецът Демси Маккийн.

32-годишният Маккийн е подписал с Мачруум боксинг и Еди Хърн и в момента е с 22 победи от 22 мача и 14 нокаута. И той беше нает като спаринг на Антъни Джошуа преди загубата на британеца от Усик през септември 2021 г.

Маккийн също беше смятан за опонент на Ей Джей тази година, преди Джърмейн Франклин да бъде окончателно избран.