Чака ни поредния боксов уикенд и макар тази седмица битките да не са от най-високо ниво що се отнася до заложените титли, то определено има какво да се види за ценителите на бокса. Ето и какво ни чака този път:

 

Микаел Лоуъл – Исаак Чембърлейн,  британска титла в полутежка категория

Микаел Лоуъл ще изправи титлата си в британската категория срещу възстановения Исаак Чембърлейн. Непобеденият Лоуъл спечели пояса, като победи Дейвид Джеймисън в Alexandra Palace през ноември, но все още не е направил първата си защита.

Битката трябваше да се състои през май, но здравословни проблеми с Лоуъл отложиха боя. Междувременно Чембърлейн не се е боксирал, откакто получи счупване на орбиталната кост по време на поражението с единодушно решение от Крис Билам Смит. Роденият в Лагос Lоуъл е жител на Shepherd's Bush, Западен Лондон, докато Чембърлейн е роден и израснал в Brixton в южната част на столицата. Мачът помежду им довечера е в Йорк Хол в Лондон.

Картата може да се гледа в ефира на Skysports, като основното събитие няма да започне преди 23,00 ч. българско време.

Джак Катърал – Хорхе Линарес, битка в полусредна категория

Хорхе Линарес не приличаше на 38-годишния боец, който е загубил три поредни мача, когато стъпи на кантара в петък следобед в Ливърпул, Англия. Бившият шампион в три дивизии изглеждаше, че е имал страхотен тренировъчен лагер, както твърдеше ден по-рано, когато се претегли точно на границата от 140 паунда за двубоя срещу Джак Катърал в събота вечер. Битката им е в полусредна категория и е 12-рундово основно събитие в картата в Echo Arena в Ливърпул, Великобритания.

Катърал (27-1, 13 нокаута) е сочен от повечето букмейкъри като фаворит с поне 9-1 за победата над Линарес в двубоя, който DAZN ще излъчва по целия свят. Ако 30-годишният левичар победи, той е потенциален съперник на победителя от 12-рундовата битка за шампионската титла в категория полусредна между шампиона на WBC в суперлека категория Реджис Прогреис и непобедения, неоспорим шампион в лека категория Девин Хейни на 9 декември в Chase Center в Сан Франциско.

Катърал от Чорли ще се бие едва за втори път след противоречивото си поражение с разделено съдийско решение от шотландеца Джош Тейлър през февруари 2022 г. Тейлър (19-1, 13 нокаута), който по това време беше непобеденият, обединен шампион в категория полусредна, надигра Катърал на две съдийски карти, но загуби на другата карта в The SSE Hydro в Глазгоу.

Реваншът им беше отлаган два пъти и в крайна сметка отменен, защото WBO нареди на Тейлър да направи задължителна защита на титлата си в полусредна категория срещу Теофимо Лопес (19-1, 13 нокаута). Лопес от Бруклин победи Тейлър с единодушно решение в 12-рундовия им мач на 10 юни в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк.

Катерал победи Дараг Фоли с единодушно решение в единствения си мач, откакто Тейлър го победи. Той повали австралиеца Фоули (22-5-1, 10 нокаута) на два пъти на платното, веднъж в седмия рунд и отново в деветия рунд, на 27 май в AO Arena в Манчестър, Англия.

В последния си двубой, състоял се на 11 декември в Екатеринбург, Русия, Линарес загуби с единодушно решение в 10 рунда от арменеца Жора Хималаян (14-3-2, 9 нокаута). Шампионът в три дивизии от Венесуела все още е смятан за опасен съперник, но не е печелил двубой, откакто нокаутира мексиканския ветеран Карлос Моралес (тогава 19-4-4) в четвъртия рунд на двубоя им през февруари 2020 г. в Honda Center в Анахайм, Калифорния.

Картата започва в събота в 21,00 ч. българско време и ще може да бъде наблюдавана по DAZN