Краят на годината обещава да бъде много благодатен за феновете на бокса. От тук до Коледа ни чакат огромно количество изключителни битки. Започвайки още този уикенд. Ето какво ни предстои сега.

Канело Алварес – Джермел Чарло, битка за безспорната титла в суперсредна категория

Терминът световен шампион не винаги означава това, което обичаме да мислим, че е означавало преди. С изобилие от колани, санкциониращи органи и манипулирани класации, как би могло? Разбира се, много от същите тези неща винаги са съществували, но в по-голямата си част шампионът беше Шампионът, докато бавно бавно това не спира да бъде така през 60-те и 70-те години на миналия век.

Е, тази събота, това е двойка шампиони в най-чистия възможен смисъл. Линеен, безспорен… те са направили всичко в супер и средна категория. 33-годишният Джермел Чарло (35-1-1, 19 нокаута) е по-лекият шампион, който се качва две тегловни категории след прекъсване от повече от година за най-голямото предизвикателство в кариерата. 33-годишният Саул Канело Алварес (59-2-2, 39 нокаута) се стреми да направи три поредни победи след загубата в полутежка категория от Дмитрий Бивол.

Залогът е титлите на мексиканеца в суперсредна категория. Това е сблъсък между двама абсолютни шампиони.

Ще издържи ли Канело? Може да напомни на всички формата, която имаше от реванша с Генади Головкин или чрез обединителната си победа над Кейлъб Плант? Битката в Лас Вегас ще е огромна.

Но преди да дойде има солидна ъндъркарта, която включва Йорденис Угас – Марио Бариос и Хесус Рамос – Ериксон Лубин в битки, които могат да имат бъдещи последици съответно в полусредна и средна категория. Това е едно от най-добре организираните вечери за цялата 2023 г.

Вечерта в Лас Вегас започва в неделя сутринта около 3,00 ч. българско време. Ще бъде излъчвана по Showtime.

Джай Опетая – Джордън Томпсън, битка за титлата на IBF в полутежка категория

28-годишният пряк шампион в полутежка категория Джай Опетая (22-0, 17 нокаута) беше олицетворение на смелостта, когато победи безспорно втория най-добър в полутежка категория сред ерата на Олександър Усик в дивизията. Опетая преодоля счупена челюст, за да спечели с единодушно съдийско решение и се завръща, за да защити титлата на IBF. 30-годишният Джордан Томпсън (15-0, 12 нокаута) е голям аутсайдер, но не знае как да губи. Ще го научи ли Опетая?

Битката е в Лондон тази вечер и основната карта ще стартира около 20,00 ч. българско време. Ще може да бъде гледана по DAZN.