Томи Фюри и KSI най-накрая ще решат съперничеството си този уикенд, а бившата звезда от "Островът на любовта" е сочен за голям фаворит срещу неопитния си опонент, който е популярен в Ютуб и като рап изпълнител. Двамата ще се изправят един срещу друг в "Манчестър Арина", Великобритания, в събота вечер след месеци на размяна на словесни обиди и закани преди някои разгорещени разговори на пресконференции.

Фюри вече победи колегата на KSI инфлуенсъра Джейк Пол тази година в Саудитска Арабия и бързо се прехвърли върху друга интернет сензация, тъй като иска да се възползва от боксовия пазар на инфлуенсъри.

24-годишният боксьор беше повален на платното в последния рунд на този двубой, което може да помогне да се даде известна надежда на KSI да постигне шокираща победа, въпреки че няма да му се даде голям шанс предвид възпитанието на Фюри в този спорт. Ето и прогнозите на някои от големите имена в спорта.


Дейвид Хей  - Победа на KSI

Бившият шампион в тежка категория никога не е далеч от противоречиво мнение и той не изневери и сега, за да предскаже на ютубъра шокираща победа.  Обяснявайки мотивите си, той заяви, че Фюри е "надценен", а KSI е "подценен", като каза, че фактът, че Пол го е свалил на земята в последния си двубой, означава, че има шанс за "огромен шок" в събота вечер.

"Мисля, че KSI го победи", каза Дейвид Хей. "Всички просто вярват, че Томи е много по-добър. Най-доброто име в рекорда му е Джейк Пол, а това беше равностоен двубой, в който той беше свален на земята. Така че не е като да има толкова богат опит. Мисля, че всички надценяват Томи и много подценяват KSI, а това дава огромно предимство на KSI. Вярвам, че това ще бъде голям шок“.

Тайсън Фюри – победа на Томи Фюри

Подобно на баща си, световният шампион в тежка категория отказа да прогнозира против член на семейството, но остана балансиран в решението си, като настоя, че KSI ще дойде да се бие и че феновете ще видят добър бой в Манчестър.

"Това е добър мач", каза Тайсън Фюри. "И двамата са доста популярни. KSI със сигурност не е слаб. Очевидно смятам, че брат ми ще спечели. Баща ми винаги ми е казвал, че трябва да си на страната на семейството си срещу непознати. Така че дори да смятах, че KSI ще спечели, пак щях да кажа на Томи, защото никога не бих продал семейството си“.

Антъни Джошуа – 50:50

Ей Джей често седи настрана от прогнозите си за големи битки и тук няма промяна и той нарече тази среща "битка 50/50". Бившият обединен световен шампион в тежка категория заяви, че първоначално е предпочел KSI, преди да вземе предвид сериозния опит на Фюри в бокса.

"Томи Фюри срещу KSI, това е истинска битка 50/50", каза Джошуа. „Бих се спрял на KSI, но ако оценя опита, мисля, че Томи би трябвало да се справи, защото произхожда от бойна фамилия, но KSI все пак е пребивал хора. Той победи Логан Пол, който е голям и силен, премина през рундовете с Мейуедър, както и Логан. Това е истински бой 50/50, затова нямам прогноза за побеител“.

Тони Белю – победа на Томи Фюри

Бившият шампион в полутежка категория Белю е бил поредният критик на ютуб боксьорите, но той претегля и двете страни на аргумента и смята, че Фюри е изправен пред най-трудния двубой в кариерата си досега. Той заяви, че очаква Фюри да си свърши работата, но според него той ще трябва да се потруди за това.

„Мисля, че това ще бъде най-трудният двубой в кариерата му, защото KSI има нещо в себе си, при което той просто ще пусне ръцете си", каза Белю. „Джейк Пол не би пуснал ръцете си, но мисля, че KSI ще го направи. Така че, макар да прогнозирам победа за Томи Фюри, това не е съвсем сигурно. Това е само шеструндов двубой, така че мисля, че и двамата могат просто да отпуснат ударите“.