Антъни Джошуа смята, че в събота на "Уембли" ще се бие с "новия Франк Бруно". 34-годишният боец от Уотфорд смята, че Даниел Дюбоа е най-новата версия на британската легенда Бруно, на когото му бяха нужни четири сблъсъка, за да спечели световната титла в тежка категория.

Трипъл Ди е загубил само един бой за титлата досега - срещу Олександър Усик, но също така е бил обект на критики, след като се е предал на Джо Джойс в единствената си друга загуба. Когато Бруно спечели короната на WBC, побеждавайки Оливър Маккол на "Уембли" през 1995 г., това беше един от най-красивите моменти в историята на съвременния бокс.

27-годишният Дюбоа, подкрепян от промоутъра на Залата на славата Франк Уорън, ще носи този манталитет на аутсайдер почти 30 години по-късно - и Ей Джей го знае.

"Те вярват в него. Той продължава да получава възможност след възможност. Това ми напомня за историята на Франк Бруно“, обяви Джошуа. "Той имаше възможност след възможност да стане световен шампион в тежка категория и накрая го постигна."

Защитаващият титлата си шампион на IBF Дюбоа работи под ръководството на новия треньор Дон Чарлз. Но именно уважаваният асистент Йън Дюбери - брат на бившия защитник от Висшата лига Майкъл Дюбъри - е този, когото Джошуа познава най-добре от дните, прекарани в следствения арест на затвора в Рединг.

"Познавам Дон добре, но познавам Йън Дюбъри по-добре. Той беше ментор и ръководител на системата за младежки престъпници, когато аз участвах в нея. Така че познавам този отбор и тази зала и знам, че те не работят само по статистика, а и по дух."