Още тази седмица емблематичният лондонски стадион "Уембли" ще бъде домакин на мащабна боксова вечер от серията "Сезонът на Рияд" на Турки Алалшейкх. В главния двубой на шоуто британците Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа ще се бият за световната титла на IBF в тежка категория.

Онзи ден ви съобщихме, че най-интригуващият (според букмейкърите) двубой от картата - в средна категория между британците Лиъм Смит (33-4-1, 20 нокаута) и Джош Кели (15-1-1, 9 нокаута) - е отменен. Бившият шампион Смит е с вирус и няма да може да излезе на ринга.

Но вече има заместник на неговото място. Като се има предвид, че до двубоя остава по-малко от седмица, нивото на заместника е на най-високо ниво - Кели ще се бие с британския перспективен боксьор Ишмаел Дейвис (13-0, 6 нокаута), който наскоро подписа с Matchroom Boxing на Еди Хърн.

Интересното е, че Дейвис вече имаше планиран мач- на 26 октомври той трябваше да се бие със сензационния интерконтинентален шампион на IBF Усма Лима от Ангола. Ишмаел има само една престижна победа в актива си - над бившия британски шампион Трой Уилямсън, който загуби титлата си през 2022 г. срещу Кели.

Друг двубой в картата - битката за пояса на световен шампион на IBF в категория супер перо британците Антъни Какаче (22-1, 8 нокаута) и Джош Уорингтън (31-3-1, 8 нокаута) - може да загуби статута си на бой за титла.

IBF е изключително недоволен от мача. Първо, те поискаха от шампиона Какаче незабавно да се бие със задължителния претендент Едуардо Нунес от Мексико. Второ, Уорингтън е в серия от две последователни загуби (последната с нокаут), като никога преди това не се е състезавал в тази категория.

Информацията на BoxRec, че титлата на IBF ще бъде поставена на карта за този двубой, е малко преждевременна, тъй като организацията все още не е санкционирала двубоя.