Резултатът от Антъни Джошуа - Даниел Дюбоа бе подробно прогнозиран, чрез компютърна симулация и според нея мача завършва по унищожителен начин. Британските бойци от тежка категория ще се изправят в битка за световната титла на IBF в събота вечер на стадион "Уембли".

Джошуа се опитва да стане трикратен шампион в тежка категория, а Дюбоа иска да защити за първи път пояса на IBF, след като през юни бе повишен от временен в пълен световен шампион.

Олександър Усик отне титлата - както и поясите на WBA и WBO - от Джошуа през септември 2021 г., когато победи британеца за първи път на стадион "Тотнъм Хотспър". Той запази обединените титли в реванша им, преди да направи втора успешна защита, като нокаутира Дюбоа в деветия рунд в Полша.

След това през май украинският майстор постигна победа с разделено решение над Тайсън Фюри, за да обедини всички четири основни санкциониращи организации и да стане първият неоспорим шампион в тежка категория в ерата на четирите пояса.

Но само малко повече от месец след като постигна невероятното постижение, той беше принуден да се откаже от пояса на IBF, за да се стреми към договорен реванш с Фюри, а не към задължителна защита срещу Дюбоа.

В резултат на това двубоят между Джошуа и Дюбоа вече е двубой за световната титла, макар че всъщност той не се нуждаеше от допълнителна награда, за да представи мащаба на събитието. Победата на един от двамата ще отвори вратата към безспорен сблъсък с победителя от мача Усик - Фюри II, докато за загубилия това може да означава край на времето му на върха.

При толкова много залози това със сигурност ще бъде вълнуваща битка и ако симулацията е нещо, което може да се каже, то феновете на бокса ги очаква истинско удоволствие.

Във фантастичния двубой, симулиран в Fight Night Champion, Дюбоа започва бързо, като забива ляво кроше в тялото, която зашеметява Джошуа. Ей Джей се възстановява добре и се връща във втората част, за да нарани Дюбоа два пъти, но продължаващите удари в тялото носят дивиденти на Дюбоа в третия рунд.

След като разтърсва Джошуа с дясна ръка в горната част на тялото, Дюбоа нанася още един удар в тялото, след който Ей Джей пада на платното. Джошуа се изправя на крака, а когато го прави, нещата се обръщат. В четвъртия рунд Джошуа удря Дюбоа с дясно кроше и той пада по лице. И все пак той се възстановява по някакъв чудодеен начин.

Той е наказан за смелостта си един рунд по-късно, когато отново е покосен от отвратителен удар в тялото. Но Тройното D успява да отвърне на удара миг по-късно. През следващите три рунда двамата боксьори задават всемогъщо темпо, докато Джошуа не закрива шоуто в осмата част с брутално ляво кроше.

Много фенове очакват това да бъде крайният резултат, както и букмейкърите, които поставят Ей Джей като 1/4 фаворит за вдигане на ръката.