Еди Хърн твърди, че е възможно Агит Кабайел да е следващият съперник на Антъни Джошуа на 23 декември. 31-годишният германски боец Кабайел притежава титлата на EBU в тежка категория и има забележителна победа над Дерек Чисора през 2017 г. Името на Кабайел продължава да се споменава от Хърн всеки път, когато се обсъжда темата за следващия двубой на Джошуа, което е намек, че може да е следващият противник.

Джошуа иска още един бой преди догодина да се изправи срещу Дионтей Уайлдър. Но такъв бой едва ли ще заинтересува боксовата публика във Великобритания или САЩ. Блясъкът в очите на Хърн всеки път, когато повдига въпроса за Кабайел, подсказва, че той е съперникът на ниво "трик", който той иска за следващия двубой на Ей Джей.

Наистина ли Хърн се интересува от провеждането на интересни мачове? Интересното е, че Хърн говори за желанието си да осигури забавление за феновете на бокса, за да поддържа интереса им към спорта, а след това се обръща и изправя Джошуа срещу Робърт Хелениус Джърмейн Франклин, а сега може би Агит Кабайел.

В събота видяхме как ветерана Хорхе Линарес се изкачи от лека категория, за да се изправи срещу боеца на Хърн Джак Катъръл, което се оказа най-скучният двубой, който този боксьор е правил от много време. А на всичкото отгоре, след това обяви, че се оттегля.

Хърн казва, че Джошуа се е сражавал с най-добрите в дивизията и му остават само Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Това не е вярно, защото Джошуа не се е бил момчета, които биха били значителна заплаха за потъващата му кариера: Арсланбек Махмудов, Джаред Андерсън Франк Санчес, Баходир Джалолов, Филип Хъргович, Мартин Баколе…

Джошуа (26-3, 23 нокаута) иска да се бие за трети път тази година и да бъде зает, за да е сигурен, че ще е нащрек за почти цялата следваща година, а Кабайел е голяма вероятност. Има много фенове, които смятат, че Хърн изкуствено поддържа кариерата на Джошуа на повърхността, като го праща срещу слаби противници, както правеше предимно по-рано, но сега това стана по-забележимо. Мач на Джошуа срещу Кабайел би бил равносилен на връщането му в много по-ранен етап от кариерата му, като този, когато за първи път стана професионалист през 2013 г. след спорния си златен олимпийски медал през 2012 г.