Антъни Джошуа се е върнал в Тексас, за да започне тренировки за завръщането си на ринга през декември. За последно Ей Джей нокаутира Роберт Хелениус в седми рунд през август и изглеждаше на път да се изправи срещу Дионтей Уайлдър. Но след като преговорите със спонсори от Саудитска Арабия се провалиха, промоутърът Еди Хърн предупреди, че блокбъстърът е пред отлагане. И Хърн разкри, че вместо това Ей Джей може да се завърне в междинен двубой през декември, след като се беше насочил към март или април за битка с Уайлдър.

Стабилната компания на Хърн Matchroom boxing планира да организира мач на 23 декември в Абу Даби, в който да се срещнат Крис Юбанк Младши и Конър Бен или така наречената Битка на синоввете. Така че това може да означава, че Джошуа ще бъде в ъндъркартата на този бой, което ще бъде първия случай, в който Джошуа не е основния бой за вечерта от 2015 г. насам.

„Той може да се бие на 23 декември, но може и на друга дата“, заяви Хърн.

Джошуа може да насочи вниманието си и към 31-годишния задължителен претендент на IBF Филип Хъргович като алтернатива на 37-годишния Уайлдър. 35-годишният Тайсън Фюри и 36-годишният Олександър Усик подписаха договор за безспорен мач за титлата в Саудитска Арабия. Така Хргович е на линия да се бие за "временния" пояс на IBF, който му гарантира бой с шампиона. Или пък ще наследи пълната титла, ако победителят в обединението бъде лишен от нея или тя бъде овакантена.

Хърн иска Джошуа да се бие в подготвителна битка, преди да премине към Уайлдър или към битка за титлата на IBF. „Мисля, че реалистично декември/януари ще бъде датата за следващия му двубой, а след това той ще се бие с Дионтей Уайлдър или ще се бие за световната титла на IBF в тежка категория. Той иска да стане шампион в тежка категория, иска да се бие с Дионтей Уайлдър, иска да се бие с Тайсън Фюри. Но той също така иска да остане активен и точно това ме помоли да направя, за да се опитам да го кача на ринга възможно най-скоро“.