Има слухове, че британският боксьор в тежка категория и бивш шампион в дивизията Антъни Джошуа все пак ще се завърне на ринга преди края на годината. Твърди се, че това е причината в момента той да поддържа форма с бившия треньор на Тайсън Фюри - Бен Дейвисън.

Говори се, че Джошуа (26-3, 23 нокаута) е осъзнал, че дългоочакваният двубой с американския нокаутьор Дионтей Уайлдър (43-2-1, 42 нокаута) изглежда малко вероятен, след като инвеститорите от Саудитска Арабия се оттеглиха от преговорите. Промоутърът на Джошуа Еди Хърн (Matchroom Boxing) говори за наличието на други потенциални инвеститори, но не е стигнал по-далеч в тази насока.

Твърди се, че само заради потенциалния двубой с Уайлдър, който искаха да проведат в началото на 2024 г., Джошуа се е съгласил да не излиза на ринга до края на годината. Сега обаче информациите се промениха и се смята, че той ще преразгледа това решение. Той ще се срещне със свой стар познайник - китайския левичар Жилей Жан (26-1-1, 21 нокаута). Двамата бойци се срещнаха през 2012 г. на Олимпийските игри през 2012 г. - Джошуа спечели оспорван двубой на 1/4 финалите, а след това взе златото.

Жилей е носител на временния пояс на WBO. Китаецът отне тази титла от британеца Джо Джойс (победа с технически нокаут по лекарска препоръка), а след това победи съперника си още по-уверено в реванша с брутален нокаут.