Тъй като Канело Алварес изглежда извън картинката за реванш с Димитрий Бивол, Еди Хърн заяви, че британските бойци Дан Азис и Антъни Ярд вече са в основните претенденти за бой срещу руския шампион на WBA в полутежка категория.

Бивол надви Канело в тяхната 12-рундова битка през май 2022 г. и въпреки че мексиканеца отдавна говори за реванш, нито един от двамата не може да се договори за теглото, при което да се срещнат, а Еди Хърн обяви, че преговорите вече са спрени, поне за сега.

Според Хърн, това вече е отворило вратата за един от двамата британци да се изправят срещу руския шампион. Говорейки пред Boxing Social, той казва, че вярва, че и двамата мъже са направили достатъчно, за да оправдаят битка с Бивол.

„Просто искам да дам на един британец тази възможност“, обяви Хърн. „Очевидно Джошуа Буаци отказа битката, той не е на разположение. Харесвам Бивол срещу Антъни Ярд. Мисля, че това е битка, за която ще говорим с Джордж Уорън. Той спечели правото за още една битка след поредното страхотно представяне“.

„Очевидно Крейг Ричардс вече се е бил с Бивол. Мисля, че Дан Азис се добра до номер 2. Той е печелил първенствата на Великобритания, Британската общност и Европа. Бих се радвал да му дам шанс срещу Димитри Бивол“.

„Това е страхотна история и ако някой иска да се опита, бих искал да го дам на британски боец, така че ще започнем преговори с Дан Азис, ако той е свободен агент.”

Съвсем наскоро Ярд се представи храбро срещу страховития шампион на IBF, WBC и WBO в полутежка категория Артур Бетербиев през януари, преди неговият ъгъл да хвърли кърпата в 8-ия рунд.

Междувременно Азис бавно, но сигурно се издигаше в йерархията, печелейки европейската титла от Томас Форе през март след солидни победи срещу Роки Филдинг, Шакан Питърс и Хосеа Бъртън от 2021 г. насам.