Доналд Тръмп смята, че възрастта на Майк Тайсън ще го настигне, когато се бие с Джейк Пол. Легендата в тежка категория Тайсън трябваше да се бие с превърналия се в боксьор ютубър Пол на 20 юли, но спорният двубой беше отложен за 15 ноември. През миналия месец Тайсън получи разрастване на язва на стомаха по време на полет и беше принуден да се откаже от битката поради здравословни проблеми.

"Вижте, Майк беше фантастичен, но знаете ли, Майк вече е малко по-възрастен и вие можете да се биете. Можете да се биете законно. Толкова е невероятно, защото винаги съм си мислел, че човек от UFC или топ претендент ще може да победи дори на 75 години, но това не се получава по този начин. Часовникът все още си е часовник", каза Тръмп на брата на Пол - Логан, в неговия подкаст Impaulsive.

Веднъж Тръмп инвестира 11 млн. долара, за да промотира битката на Тайсън за световната титла срещу Майкъл Спинкс в конгресната зала "Атлантик сити" в Ню Джърси, която се намира в съседство с неговата "Тръмп плаза". Железния Майк се е изказвал ласкаво за Тръмп през цялата си боксова кариера, както каза миналата година в подкаста The Pivot: "Той е просто един човек като нас, който стана президент".

"Винаги съм го помнел като добър човек, който ми плащаше много пари. Помагаше ми, като даваше безплатно стая на приятелите ми и им даваше храна. Всеки път, когато говорите за Тръмп, хората не са доволни“.

Тайсън не се е състезавал в професионален бой, откакто загуби от Кевин Макбрайд преди почти две десетилетия.

В нощта на боя между Тайсън и Пол ще има разлика от 31 години - най-голямата възрастова разлика в историята на професионалния бокс. Тайсън ще трябва да премине мозъчни и сърдечни изследвания, за да може да се бие, а Тексаският департамент за лицензиране и регулиране го наблюдава отблизо след неотдавнашните му здравословни проблеми.