Дионтей Уайлдър обвини за лошото си представяне срещу Джоузеф Паркър 20-часовото пътуване от Америка до Саудитска Арабия. Уайлдър пропусна огромна сделка за две битки с Антъни Джошуа, като загуби от Паркър миналия декември.

Ей Джей върна часовника назад същата вечер, като нокаутира Ото Валин в главното събитие и британецът сега ще се изправи срещу Франсис Нгану на 8 март вместо срещу Уайлдър. Бронзовият бомбардировач намери ново извинение за лошото си представяне.

„Беше скучна битка, нищо не се случи“, обяви Уайлдър пред ESNews. „Веднага се върнах на тренировка на следващия ден. Той наистина не направи нищо, те просто излязоха от малките вълни или каквото и да било. В навечерието на този бой трябваше да пътувам два пъти по 20 часа пътуване. И тези момчета вече бяха в Европа, бяха само на 2/3 часа път. Не се оплаквам, просто казвам през какво трябваше да премина“.

„Все още съм онзи кучи син, не ме отписвайте. Събираме се отново, толкова много гадости се случиха в живота ми, които не заслужавах да се случат. Дойде един момент в който изгубих любовта към този бизнес. Отдадох се отново на това, сега съм във фитнеса всеки ден и го приемам като работа“.

Уайлдър има само една победа през последните четири години, като нокаутира Робърт Хелениус след бруталните му две загуби от Тайсън Фюри. Американецът приема позитиви от загубата си от Паркър и иска следващата му битка да е в Саудитска Арабия, но отказа да назове потенциален съперник.