„Битката на синовете“ между Конър Бен и Крис Юбанк Младши отново е на дневен ред. Двамата все пак може да се бият на 3 юни в Абу Даби, ОАЕ. Те се бяха разбрали за бой в Англия, но срещата пропадна, след като дни преди нея Бен даде положителен тест за забранени вещества.

Синовете на боксовите легенди Найджъл Бен и Крис Юбанк Старши първоначално се съгласиха да се срещнат през октомври, но  мач нямаше, след два позитивни теста на Бен за забраненото вещество кломифен.

На първата им пресконференция миналата година стана ясно, че двойката се уважава един друг и няма истинска омраза между тях, въпреки семейната им история. Шест месеца по-късно връзката е много, много различна.

Положителните тестове за забранени вещества на Бен бяха оповестени в седмицата на планирания двубой и в крайна сметка накараха BBBofC (Британски контролен съвет по бокс) да забрани провеждането му.

Юбанк-младши все още беше готов да продължи състезанието и беше толкова ядосан на Бен не само за положителния тест, но и за провалянето на многомилионния му хонорар.

Бен отказа да сътрудничи на BBBofC/UKAD (Антидопинговото разследване на Обединеното кралство) за положителните му тестове за наркотици и вместо това заплашва да съди борда за справянето със ситуацията.

Той наистина сътрудничи на разследването на санкциониращия орган на WBC, въпреки че това разследване никога не е имало правомощието да му забрани да се боксира на първо място и не работи въз основа на принципа за строга отговорност на UKAD, според който спортистите са единствено отговорни за каквито и вещества да бъдат открити в тяхната система.

Вместо това WBC в крайна сметка реши да не наказва Бен и реши, че „няма убедителни доказателства“, че той умишлено е погълнал кломифен.  е отхвърлиха твърдението на 26-годишния боксьор за лабораторни грешки и замърсяване и вместо това предложиха неговата „силно повишена консумация на яйца“ като „разумно обяснение“ за положителните тестове.

Докато всичко това се случваше, Юбанк Младши се договори за бой с Лиъм Смит и беше шокиращо нокаутиран в четири рунда през януари. Той активира клаузата си за реванш за втора битка миналия месец, но оттогава изглежда се е насочил към това да организира боя с Бен.

Тъй като Бен все още не сътрудничи на разследването на BBBofC/UKAD, той не може да се боксира в Обединеното кралство в момента. Следователно, според вестник „Сън“ двубоят е на път да бъде обявен отново за 3 юни в Абу Даби, ОАЕ.

Преди да се появят положителните тестове за наркотици, друг основен спорен момент миналия път беше битката, която се водеше с тегло 157 паунда, което без съмнение би изтощило Юбанк младши. Този път се очаква да се проведе при пълния лимит от 160 паунда (нивото на средна категория).