Британският боксов съвет отне лиценза на Конър Бен заради положителната допинг проба, която провали мача с Крис Юбанк Младши. 26-годишният боксьор даде позитивен тест за забраненото вещество Кломифен. След това „Битката на синовете“ бе отменена.

Конър Бен трябваше да се яви пред съвета миналия петък, за да даде обяснения по случая. Той обаче е толкова ядосан от начина, по който се отнасят към случая от управителното тяло на бокса във Великобритания, че отказа да се яви и затова са му наложени редица наказания.

Освен отнемането на лиценза има и глоба от 50 000 паунда, но ако Бен реши да се яви и говори пред Боксовият съвет, глобата може и да отпадне.

„С покана от 17 октомври 2022 г. господин Конър Бен бе помолен да се яви пред Боксовият съвет за изслушване относно нарушаване на правило 25.1.1. Изслушването бе насрочено за 21 октомври. Представителите на господин Бен на изслушването бяха уведомени, че наказанията срещу него остават. Той доброволно върна лиценза си“, се казва в официално изявление.