Костадин Джамбазов се завърна в ръководството на Нефтохимик. От днес той ще изпълнява длъжността спортен директор и ще работи за постигането на по-високи резултати за представителния отбор и детско-юношеската школа на клуба. 

Назначението на специалиста е обвързано с приетото решение за обединение на Нефтохимик и Локомотив, с цел съвместна дейност за по-успешното развитие на футбола в Бургас. Очаква се, заради предстоящото обединение, главният спонсор на Локомотив - американската компания „Съдърланд“, да пренасочи средствата, които отделя за подпомагане на футбола, към Нефтохимик, както и да увеличи значително размера им, с огледа на факта, че представителният тим се състезава в професионалния футбол, а детско-юношеската школа наброява над 300 деца.

Костадин Джамбазов е основател и председател на УС на ФК Локомотив - Бургас. С помощта на съмишленици, той възроди емблематичния бургаски клуб и събра мъжки отбор, който тази година се подвизава в А областна група, както и значителен брой деца, състезаващи се в четири регионални детски първенства. Джамбазов има сериозен управленски опит и в Нефтохимик, в периода 2011-2015 г.

"Захващам се с не лека задача, но мисля, че обединяването на усилията на двата клуба ще доведе до положителни резултати. Нефтохимик е в много трудна ситуация, но се надявам да успеем да запазим мястото на отбора в професионалния футбол“ - каза новият спортен директор.