Сериозни кадрови проблеми налегнаха Нефтохимик преди тежкото гостуване на Локомотив София. Отборът отпътува за столицата днес, където утре ще се изправи срещу втория във временното класиране, на стадион Локомотив, от 17 часа. Старши треньорът на тима Николай Кръстев няма да може да разчита на четирима титуляри за важния мач.

Гостуването пропуска Георги Танев, който е с тежка травма на глезена и ще се възстановява през следващите две седмици. Защитникът се контузи по време на тренировка в сряда. Други двама защитници също отпаднаха от сметните на Кръстев. Никола Авджиев получи мускулна травма по време на подготовката за срещата, а Иван Стоянов се лекува от вирусна инфекция. Гостуването пропуска и Даниел Стоянов. Нападателят все още се възстановява от възпаление на кръстната връзка, заради което не взе участие и в контролата срещу Ботев Гълъбово миналата седмица. Плановете Емил Рачев да влезе в групата за този мач също претърпяха обрат. Възстановяването на опитния халф се усложни и се наложи лечението му да продължи по-дълго от предвиденото. Затова треньорското ръководство взе решение да освободи мястото му, за да има възможност за попълване на селекцията с футболист, който пълноценно да помогне на отбора.

На линия за срещата ще бъдат двете нови попълнения в тима - вратарят Димитър Николов и защитникът Димитър Дончев. Те обаче се подготвят с отбора едва от два дни и участието им няма да бъде решение на сериозните кадрови проблеми.