Ръководството на Нефтохимик (Бургас) ще подаде жалба срещу съдийството на рефера Иван Пенчев, който ръководи вчерашния двубой срещу Струмска слава (Радомир) от Втора лига. Домакините спечелиха с 1:0, но още след срещата гостите от Нефтохимик изразиха недоволство срещу отсъджданията на Пенчев.

"Малко преди почивката Виктор Янев бе съборен в наказателното поле, но тази ситуация бе подмината от съдията. В самото начало на втората част, след изграждане на атака от фланга, Виктор Янев отново получи удар без топка в наказателното поле, което отново не бе отразено от главния арбитър. В последната минута на мача гостите отново бяха ощетени от некомпетентното съдийство. След центриране и опит на Станислав Жеков да вкара с глава, бе отсъдена засада, въпреки стратегически неудобните позиции на главния и страничния съдия", оплакаха се от Нефтохимик.

В първия работен ден клубът ще изпрати жалба до Българския футболен съюз с искане за налагане на санкции за допуснатите съдийски грешки. Към поредицата от съдийски произвол трябва да бъдат добавени и неотсъдено нарушение срещу Даниел Стоянов, оставащ сам срещу вратаря. В 30-ата минута пък на Иван Стоянов- един от най-добрите млади защитници във Втора лига, беше показан жълт картон за рутинно нарушение, въпреки че беше чак на тъчлинията и беше първо за 19-годишния талант.

"Доволен съм, че дори с десет човека се борихме и създадохме ситуации. Бяхме водещия отбор на терена и имахме всички шансове да победим. За съжаление ни попречиха да вземем това, което заслужавахме. Бяхме ограбени от съдиите", каза наставникът на Нефтохимик Николай Кръстев.