Едно от двете най-големи дербита в българския футбол предстои днес. Става дума за пловдивското дерби, в което един срещу друг се изправят местните грандове Локомотив и Ботев.

Двубоят e от 17,30 часа и можете да го гледате на Gong Play, по Diema Sport, както и на честотите на Дарик радио.

Това ще бъде издание №102 в битката за Пловдив и докато двубоят няма особено значение в класирането, то в този сблъсък винаги става дума за повече от точки - "който победи в дербито, после ходи като император из града до следващото дерби", сподели звездата на Локомотив Мартин Камбуров.

Именно Камбуров и Тодор Неделев от страна на Ботев са двете големи имена, от които ще се очаква да поведат своите отбори към успеха. Любопитен факт е, че Неделев все още няма поражение в пловдивското дерби.

Двубоят ще противопостави и големият опит в състава на "смърфовете" срещу младостта и хъса при "канарчетата".

Проблемите при Ботев са в защита, докато при новия си треньор Илиан Илиев Локомотив демонстрира солидна класа в атакуващ план.

И двамата титулярни вратари в лицето на Виктор Голас и Ясин Ел Харуби ще отсъстват в двубоя заради наказания.

Срещата ще бъде важна за Дани Кики, който е пред своя мач №150 в А група.

Трайно контузен в лагера на Локо е Мансур Гай, а добрата новина е възстановяването на Кирил Котев. Очаква се като титуляри да започнат опитните Ванчо Траянов и Емил Гъргоров.

За Ботев наказан освен Голас е и Орлин Старокин, а Мариян Огнянов и Валентин Галев вече не са част от клуба. Под въпрос за дербито са Грегъри Нелсън, Игор Ощипко и Милен Гамаков. Със сигурност аут е Божидар Васев.