На 20 години с 572 минути за Славия през този сезон, все още търсещ първия си гол в кампанията. Емил Стоев вече оставя своята следа в средата на терена за „белите“. Утвърждаването в първия отбор на Славия изглежда вече завършено.

„Баща ми имаше амбицията да стана футболист от малък. Тренирах в школата на Герена (бел. Ред. Школата на Левски), но поради факта, че се преместихме да живеем в кв. Красна поляна, преминах в Септември, там бях няколко години, след това преминах в школата на Славия. И така от юношеските формации на Славия премина в първия отбор. Това е една сбъдната мечта. От юношеските гарнитури да преминеш в първия отбор, според мен това е нещо голямо. И се радвам, че започнах да играя за първия отбор и се представям добре мисля“, каза Стоев пред камерата Diema Sport и предаването „Преди кръга“.

Многото млади играчи в първия тим на Славия помагат на Стоев да се чувства щастлив на терена.

Две битки, едно неизвестно

„Всички сме щастливи. Добър колектив сме и както виждате, побеждаваме. С всички сме близки, ние сме едно голямо семейство и се подкрепяме. В Славия според мен всички играем на добро ниво и не мога да изтъкна някого. На мен ми е най-лесно да играя на крилото“.

Шегите и басовете са ежедневие във футбола, а Стоев демонстрира чудесни отношения с новото попълнение Омар Абут: „Хванахме се на бас, че от 2 метра назад ще отбележа. В първия си опит успях, след това пропуснах на два пъти и така той спечели баса. Ние сме един колектив. Няма значение дали някой е чужденец. Приемаме всички нормално. Аз лично предпочитам да виждам повече млади футболисти на терена, вместо чужденци“.

А като всеки млад играч Емил Стоев също има нужда от свободно време: „Излизам с приятели. Гледам да не скучая и да не си седя в къщи. Не може да се прекалява, всичко си има граници, спазвам и режим. Не може да се веселиш до късно вечер, а на следващия ден да си на тренировка“.

В последния кръг Славия победи Монтана на стадион „Огоста“ с 3:0, а Емил Стоев направи асистенция към Сердер Сердеров, взаимодействията, с когото правеха впечатление: „Играта ни вървеше. Получаваха се взаимодействията и се радвам, че победихме. Тренираме разнообразни атаки и се радвам, че се получи. Поздравихме се с него. Приятели сме на терена и извън него. Всеки млад футболист мечтае да играе в Европа, но е още рано да говорим. След време се надявам да заиграя в някой по-добър отбор, но сега съм концентриран върху изявите си в Славия. Мога да кажа, че сме един от най-младите отбори в А група. Сплотени сме и се представяме добре. Всеки млад футболист се надява с добра игра да го викнат в националния отбор и там да се покаже като футболист. Това е най-голямото поле за изява“, каза надеждата на „белите“.

Запитан кой е любимият му тим в международен план, младокът отсече: „Моят любим отбор е Манчестър Юнайтед и се надявам един ден да заиграя там. Любимият ми футболист беше Бербатов, но сега може би Кристиано Роналдо“.

В предстоящия кръг столичани гостуват на Локо Пд. Срещата е с начален час 20.00 часа и може да бъде проследена в сайта Gong.bg, в Gong Play, в ефира на Diema sport 2, както и на честотите на Дарик радио.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS