Българският специалист Станимир Стоилов отхвърли информациите, че ще поеме националния тим на Азербаждан по футбол. Стоилов в момента е без отбор, след като през миналата седмица официално напусна поста национален селекционер на Казахстан след 10-месечна работа, след като преди това постигна много успехи са клубно ниво с ФК Астана от лятото на 2014 до март миналата година.

Той беше спряган в последните дни и за евентуален нов наставник на Ордабаси (Шимкент).

Мъри: Търся ново предизвикателство в чужбина, Левски си има треньор 

"Четох за много варианти. Честно казано в Казахсан имам малко опции. Тук има два водещи отбора, с които, така да се каже, можеш да покажеш треньорските си умения и да постигнеш успехи. Всичко останало е несериозно. Хората обичат да говорят за заплати. А за мен това не е на първо място. Да, за работата си получавам добро възнаграждение. Но Шимкент никога не е влизал в плановете ми. Да, никой не знае къде ще бъде след година, пет, десет. Но на този етап това не е вариант за мен, както и националния отбор на Азербайджан", каза Стоилов за vesti.kz.

Той каза, че на този етап завръщане в Левски също не е вариант.

"Винаги ме чакат в България. Много години играх в Левски, бях капитан на отбора, спечелих много пъти шампионата и купата на страната. Като треньор също постигнах сериозни успехи - играхме в групите на Шампионската лига, достигнахме до четвъртфинал в турнира за купата на УЕФА. Направихме големи победи. Феновете ме уважават и винаги спрягат името ми за завръщане в Левски, когато съм без работа. Но мисля, че клубът още не е готов за моето завръщане. Когато си тръгнах преди десет години, имаше създадена основа, клубът беше започнал да се развива. Там пари има, но е необходимо да се променят много неща, за да се върна. Привържениците очакват да отида и да постигна чудеса, защото вече веднъж го направих. Там резултатите бяха по-добри в сравнение с Астана", каза още Стоилов.

Стоилов: Следващата стъпка пред мен ще е клубен отбор 

Специалистът не изключи варианта да остане да работи в Казахстан.

"Защо да не остана в Казахстан? Тук работих добре. Тръгнах си от Астана с болка в сърцето. Това беше малък клуб, който никой не знаеше, а ние го поставихме на картата на Европа. Отбор в топ 50. Сега може би никой не го оценява, защото хората свикнаха с успехите на Астана. Това ниво трябва да се държи", заяви Стоилов./БТА