Монтана гостува на Локомотив Пловдив в мач от 34-я кръг на А група. Срещата е от изключително значение за тима на Емил Велев, тъй като съставът от едноименния град се бори за оставане в елитния ни ешелон. Тимът от стадион „Огоста“ притежава актив от 21 точки на 9-о място в таблицата, докато основният му конкурент – Пирин – е 8-и с 23 и го очаква трудно домакинство на Левски в неделя.

Преди срещата в лагера на финалиста за Купата на България контузен е само централният защитник Иван Михов, за когото не се очаква да се възстанови и за мача с ЦСКА.

Същевременно Кокала няма да можа да разчита и на наказаните Георги Ангелов и Сергей Георгиев.

На свой ред, след големия обрат на „Георги Аспарухов“ срещу Левски (от 0:2 до 3:2) в междинния 33-и кръг, в Локомотив вече все по-смело мислят за 4-о място и за евентуално участие в Лига Европа. „Смърфовете“ в момента заемат 5-о място с 40 точки, а пред тях е Славия с три пункта повече.

Наставникът на пловдивчани Илиан Илиев няма да може да разчита наказания Бирсент Карагарен, както и на контузените Пламен Крумов и Паоло Серджо.

Същевременно добрите новини на Лаута дойдоха от нападателя Мартин Камбуров и Дани Кики, които засвидетелстваха готовност да останат в тима и занапред.

Монтана гостува на Локомотив Пловдив от 20.30 часа, а срещата ще може да проследите в Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport и на честотите на Дарик радио.

В по-ранния мач от съботната програма Черно море домакинства на Ботев Пловдив. Двубоят е от 18.00 часа и отново ще може да бъде следен в Gong.bg, на Gong Play, по Diema Sport и на честотите на Дарик радио.

Преди срещата „моряците“ са 6-и в класирането с 35 точки, а „канарчетата“ са позиция назад с 30.

Наставникът на варненци Никола Спасов няма да може да разчита на Тодор Паланков, който е наказан и на контузения Стенио.

Срещата пък ще бъде по-специална за Матия Курьор, който обясни, че напуска тима. В интервю за Дарик Варна Курьор разкри, че това ще бъде последният му мач с екипа на „морето“.

В Ботев аут от групата за гостуването в морската ни столица е Игор Ошчипко, а Наско Милев е наказан.

Добрата новина за треньора Николай Костов е завръщането на Даниел Златков след наказание.