Вратарят на Черно море Георги Китанов, който бе избран за Играч на мача срещу Берое, призна, че целта пред него и съотборниците му е класиране в Топ 3 на шампионата. Китанов запази вратата си суха в своя мач номер 100 в елита и заслужи вота на читателите на Gong.bg

„Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен и да честитя празника на всички българи. Беше трудно, след като останахме с 10 души, но стояхме добре тактически на терена до края на мача. Не е моя работа да коментирам колегите, кой колко е вкарал и какво е правил на терена. Колективът е на едно много добро ниво. Всички играем в нападение, всички играем в защита“, коментира Китанов.

„Напрегнати не сме били, имаше домакински натиск в началните минути, но напрежение не е имало. Дай Боже да започнем да вкарваме и да печелим. И на нас ни тежи, че не печелим. Всеки от нас иска да печелим мачовете си. В началото целта беше да се преборим в тройката. С оглед на тези мачове обаче ще бъде много трудно. Дистанцията е доста голяма, но футболът е интересна игра, защото стават чудеса“, завърши вратарят на Черно море.