Две интригуващи битки от 28-я кръг на А група предстоят днес. Берое има трудно гостуване на Монтана, а Славия ще направи визита на Локомотив Пловдив. Разликата между заралии и „белите“ в класирането е едва три точки, а изходът на тези два мача може да завърже интригата. Славия заема 3-о място в таблицата с 39 точки, а Берое е позиция назад с 36.

Предстоящият двубой за старозагорци има твърде голямо значение. След фиаското срещу ЦСКА в първия четвъртфинален двубой за Купата на България (0:2) и последвалата раздяла със старши треньора на тима Петър Хубчев, „зелените“ са изправени пред важно изпитание. Срещата с Монтана се явява значима не само за борбата за 3-о място, но и като своеобразна възможност за реабилитация пред феновете на тима.

Все още не е ясно кой ще застане начело на  Берое, а в идния двубой на стадион „Огоста“ досегашният помощник на отбора Пламен Липенски ще поеме диригентската палка. Очаква се специалистът да направи известни промени в състава. След наказание се завръща Веселин Пенев, а извън групата заради контузии са Георги Андонов и Бенжамен Морел. Владимир Зафиров, Георги Божилов и Педро Маркес останаха извън сметките на Липенски.

Колкото до Монтана, отборът, воден от Емил Велев със сигурност ще влезе в приповдигнато настроение в срещата. През седмицата  тимът победи с 2:0 Литекс в първия четвъртфинал за Купата, а това при всички случаи е дало положително отражение върху самочувствието на момчетата на Кокала.

Монтана има едва един гол от началото на пролетния дял в шампионата, който бе реализиран в двубоя с Черно море, който завърши при 1:1. Съставът от стадион „Огоста“ няма победа за шампионат през 2016-а година, а отборът таи надежди да остане в елита и през следващата кампания. Това сподели и привлеченият през зимата 24-годишен Иван Коконов, който също търси първо попадение със състава от северозападна България.

След наказание в редиците на тима се завръща Иван Михов.

Монтана заема 9-о място в класирането със 17 точки. От началото на сезона отборът има едва три победи, една от които бе записана именно срещу старозагорския противник. Това се случи през септември миналата година в мача от 10-я кръг, когато с гол на Борислав Балджийски на свой терен съставът от едноименния град триумфира.

Равенствата на Монтана са 8, като отново едно от тях бе регистрирано срещу беройци (в първия кръг от настоящия сезон на стадион „Берое“ в Стара Загора – 0:0). Загубите на Монтана са 13.

Двубоят между Монтана и Берое е с начален час 17.15 и може да бъде проследен в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport 2, както и на честотите на Дарик радио.

В по-късния мач от днешната програма Локомотив Пловдив посреща Славия. След подновяването на битката в А група през пролетта и под ръководството на новия наставник Александър Тарханов, „белите“ оставиха приятни впечатления с играта си. Футболистите на най-стария столичен тим постигнаха две победи (срещу Монтана и Ботев), три равенства (срещу Левски, Берое и Черно море) и една загуба при визитата си на Лудогорец. Така столичани заемат 3-о място в подреждането с 39 точки, с три повече от преследвача си Берое, който в предходния кръг допусна загуба на стадион „Георги Аспарухов“ от Левски с 0:1. Сега, ако възпитаниците на Тарханов искат да опазят позициите си в таблицата и да продължат да мислят за Европа, трябва да се постараят да измъкнат добър резултат в Пловдив.

Защитник на Славия получи контузия в коляното

В лагера на Локомотив не си правят илюзии за лесен мач. Наставникът на „смърфовете“ Илиан Илиев обяви преди срещата: ''Чака ни труден мач срещу млад и амбициозен отбор. Надявам се да постигнем добър резултат и да зарадваме публиката“.

Сблъсъкът за домакините ще пропусне Кирил Котев, който има травма в коляното.

Локомотивци заемат 7-о място в таблицата преди битката от 28-я кръг, като имат в актива си 28 точки, след 8 победи, 4 равенства и 12 загуби от началото на кампанията в майсторския ни ешелон.

Срещата между Локомотив Пловдив и Славия е с начален час 20.00 часа и може да бъде проследена в сайта Gong.bg, в Gong Play, в ефира на Diema sport 2, както и на честотите на Дарик радио.


Следете мачовете с нас, и не забравяйте, че и Вие може да се „включите“ в играта, като гласувате в традиционните ни анкети за Играч на мача. Само така ще може да превърнете своя любимец в номер 1 на съответния двубой. А след всеки кръг имате възможността да дадете своя вот и в другата ни анкета за Гол на кръга!


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS