Отборите на Берое и Ботев Пловдив излизат за 90-ата „Битка за Тракия“ в историята на „А“ група. Срещата ще украси неделния следобед от 16,15 часа, като ще можете да я проследите пряко на онлайн платформата Gong Play, в ефира на телевизия Diema Sport 2 и на честотите на Дарик Радио.

В изминалите 89 двубоя между двата отбора досега Берое има регистрирани 32 победи, а Ботев – с две повече – 34. 23 пък са срещите, завършили без победител, а головата разлика е 116:139 в полза на „канарчетата“.

Трима се завръщат в игра за Берое

В двата двубоя в сезона досега Берое подели по точка с Ботев в Стара Загора, но категорично надделя с 3:1 в Пловдив. Макар и резултатите да говорят за предимство в полза на "зелено-белите", то към момента двата отбора демонстрират почти идентична форма след подновяването на първенство. И Берое, и Ботев тръгнаха с победи в 21-ия кръг - старозагорци спечелиха с 3:1 срещу Пирин, докато "канарчетата" взеха с 1:0 пловдивското дерби срещу Локомотив. Позитивният старт обаче само повдигна въпроси, защото последваха два поредни мача без успех. Ботев направи драматично 2:2 като гост на Пирин, а в средата на седмицата загуби от Славия у дома. Беройци все още нямат загуба през пролетта, но пък головата им форма буди притеснения заради двете нулеви равенства срещу Черно море и Славия.

Лъчезар Балтанов отпада от сметките на Ботев заради наказание

Според пловдивските медии днес "жълто-черните" ще бъдат без още двама основни състезатели в атака. Става дума за Мариян Огнянов и Тодор Неделев, които се оплакват от контузии. Освен тях ще липсват и трайно контузените Даниел Златков и вратаря Валентин Галев. Емил Камберов, Радослав Апостолов, Борис Тютюков, Кристиян Димитров и Мартин Димитров ще са младоците, които ще заменят отсъстващите.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS