Ботев Враца посреща своя съименник Ботев Пловдив в ранния съботен двубой от 14-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Христо Ботев“ в северозападния град стартира в 14:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим двубоя минута по минута.

Врачани не успяха да спечелят нито един от последните си три мача за първенство, като направиха равенство с Хебър Пазарджик, а също така загубиха от ЦСКА 1948 и новака Крумовград. Водения от Христо Янев тим е 14-и с десет пункта и се нуждае от точки.

Атаката е проблем за тима от северозапада, след като няма играч с повече от един гол в състава до момента, което се потвърждава и от факта, че отборът на Ботев Враца е с най-слабата атака в елита  - едва шест отбелязани попадения.

Трайно контузени в отбора са Мирослав Маринов и Чавдар Ивайлов, но с тима тренира 16-годишният Мартин Валериев, който се очаква да получи шанс за изява.

Съперникът им от Пловдив е с две места по-нагоре в подреждането и с два пункта повече. Душан Керкез и компания нямат победа в последните си три визити извън „Колежа“, правейки равенство с Лудогорец и губейки от Черно море и ЦСКА 1948.

Седмицата беше доста турболентна за „канарчетата“, които разтрогнаха с Реда Рабей след скандал с Точукву Ннади. Също така стана ясно, че сметките на отбора са запорирани, тъй като собственикът на фирмата, отговарящата за строителството на „Колежа“ - Илиян Филипов, не е получил парите си за турникетната система на стадиона. Скоро след това от клуба написаха, че са  изплатили на 100% средствата, предвидени за монтажа на демонтираните ден по-рано турникети на съоръжението под тепетата.

Във футболно отношение „жълто-черните“ спечелиха с 4:0 срещу съгражданите си от Марица по време на международната пауза. За днешния сблъсък пък след наказание се завръща капитанът Ивелин Попов, докато Мохамед Брахими е контузен, а халфът Дилан Мертенс е близо до завръщане в игра, след като близо половин година лекуваше контузия. Трима играчи обаче бяха пратени в дубъла на отбора – Станислав Работов, Рой Херман и Амаду Думбия.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


14:00 часа | БОТЕВ ВРАЦА – БОТЕВ ПЛОВДИВ

efbet Лига, 14-и кръг

Главен съдия: Стоян Арсов, град София

Стадион: „Христо Ботев“, град Враца


Вероятни състави на двата отбора:

БОТЕВ ВРАЦА (4-2-3-1): Федерико Бариос – Браян Мендоса, Едуардо Кунде, Луиз Соарес, Мочмчил Цветанов – Диого Барбоса, Стефан Велев – Спас Георгиев, Даниел Генов, Марко Мажуга – Браян Переа

Старши треньор: Христо Янев

БОТЕВ ПЛОВДИВ (4-2-3-1): Даниел Кайзер –Константинос Балоянис, Йонас Тамм, Антоан Конте, Джеймс Ето’о – Янис Карабельов, Точукву Ннади – Фаустас Степанавичюс, Ивелин Попов, Самуел Акере – Антоан Бароан

Старши треньор: Душан Керкез

подкрепя българския спорт