Отботът на МФК Спартак (Варна) постигна нови две победи в последния етап от Mussala Първа Лига Beach Soccer, който се игра в Стара Загора и завърши с пълен актив от точки на първо място в редовния сезон на първенството на страната. Възпитаниците на старши треньора Симеон Христов победиха последователно домакините от Верея с 11:1 и ФК Русе с 5:2.
 
В първият си двубой МФК Спартак се наложи над Верея с 11:1. Домакините поведоха в началото на срещата, след което варненци обърнаха резултата реализирайки единадесет безответни попадения. По три гола за варненци реализираха Мариан Мачиука-Мачи, Филип Филипов и Павел Адамов, а по веднъж точни бяха Георги Димитров и Кристиан Тодоров.
 
В последния кръг от шампионата Спартак постигна успех с 5:2 над русенския представител в първенството. Символичните домакини от ФК Русе поведоха чрез Мартин Недков в деветата минута, като това бе единственият гол през първата третина. През втората част играчите на Симеон Христов успяха да направят пълен обрат с две попадения на Калоян Цветков. В нача лото на третата част Мариян Мачиука-Мачи покачи на 3:1, а малко след това Мартин Рачев си отбеляза автогол. Мачи реализира за 5:1, а в края на срещата Мартин Рачев порази и вратата на противника оформяйки крайния резултат.
 
За Суперфиналите в Mussala Първа Лига Beach Soccer се класират отборите на МФК Спартак, СА-МВР (София), ФК Русе и Верея (Ст.Загора). Те ще се срещнат всеки срещу всеки, а окончателните дати, на които ще се проведат двубоите за титлата във Варна ще бъдат ясни в следващите няколко дни.