Отборите на Любимец-13 (Варна), Спортната асоциация на МВР (София) и МФК Спартак (Варна) постигнаха победи в последния кръг от редовния сезон на Mussala Национална лига beach soccer, с който бе сложен края на редовния сезон в шампионата на страната в този много атрактивен спорт.

Варненският Любимец-13 спечели прекия сблъсък за петото място, като надигра с 5:3 Свети Никола. По два гола за успеха на варненци реализираха Николай Байчев и Атанас Атанасов, а един добави Чавдар Петров.

За бургазлии се разписаха ветерана Стоян Ненов, Христо Жеков и Иван Грингов. Двата отбора ще играят за разпределение на местата от пето до седмо на финалите във Варна.

Отборът на Спортната асоциация на МВР надигра с 10:2 домакините от Верея (Стара Загора), които бяха лишени от услугите на няколко от най-ваните си играчи. Цено Лозанов заби хеттрик за успеха, по два пъти се разписаха Алексей Степанов, Петко Петков и Мартин Нестеров, а веднъж - вратарят Костадин Иванов. За верейци дежурните си попадения реализираха Ради Стайков и Петър Милков.

"Полицаите" завършват на второ място в редовния сезон с 14 точки, които, според регламента за финалната четворка, ще бъдат разделени на две и стават 7. Верея пък е четвърти с 9 точки, които след разделянето ще станат 5.

Шампионът на страната от последните четири години МФК Спартак (Варна) завърши с пълен актив от точки, след като би ФК Русе с 5:2. Символичните домакини поведоха чрез Мартин Недков в деветата минута, като това бе единственият гол през първата третина. През втората част спартаклии успяха да направят пълен обрат с две попадения на Калоян Цветков.

В нача лото на третата част Мариян Мачиука-Мачи покачи на 3:1, а малко след това Мартин Рачев си отбеляза автогол. Мачи реализира за 5:1, а в края на срещата Мартин Рачев порази и вратата на противника оформяйки крайния резултат. Така варненският тим, който завоюва 18 точки, влиза с половината от тях във финалната четворка - 9, а ФК Русе има 12 спечелени, или 6 за старта на решителните срещи за титлата.