Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов сподели очакванията си преди първия полуфинал за SESAME Купа на България слещу тима на Славия. Специалистът се изказа и за фомата на първенството, като бе на мнение, че сегашният такъв е обречен и трябва да се премине на формат пролет-есен.

„„Преди години подминавахме Купата на България с лека ръка, но след като дълги години не можем да станем шампиони, тази купичка е много важна за нас. ЦСКА не може без трофей. Надявам се да се справим със Славия. Имаме нивото да надделеем, защото тези два мача със Славия се равняват на това дали сезонът ще е успешен или не. Ще се получи силен мач. Нагласата е много сериозна. Именно затова провеждам пресконференцията. Умишлени грешки. Да сложат втори и трети ВАР. Да гледат , да слагат по едни очила, защото различен цвят очила слагат. Не сме кьорави. Нека не тълкуват правилата по различен начин. С бутоните напред да не се два нарушение. В един случай може да се даде нарушение и картон, в друг не. Едни отбори се толерират за сметка на други. Това е тенденция“.

Още по темата:

Младенов: Отдавна не си говоря с Гриша Ганчев и не участвам в селекцията​

Младенов: Има съдийски терор срещу ЦСКА​

„Аз съм казвал не един път, че съм против този формат. Обречен е на корупция. Не го приемам. Аз съм за пролет-есен. За такъв формат, защото от икономическа гледна точка се спестява една подготовка. Второ, защото футболистите  се намират в отлична спортна форма за началото на евротурнирите. В това отношение този формат го изпитах на гърба си в Казахстан, много успешен. Дори и да преминем в цикъл сряда – неделя, ще съм доволен. Чувстваме се добре, защото поддържаме игрови ритъм. Системата работи. Всеки треньор трябва да се обучи в този вариант, за да поддържа в еднаква форма всички състезатели. Климатът при нас е малко по-различен“.

„Както за нас, така и за тях. Турнирна битка в два мача. БФС се произнесоха преди тези полуфинали, че ще има гол на чужд терен. Ново въведение за сметка на интереси на кубове и т.н. Подготвени сме“.

Антон Узунов
10 снимки

„Аз съм казвал не един път, че съм против този формат. Обречен е на корупция. Не го приемам. Аз съм за пролет-есен. За такъв формат, защото от икономическа гледна точка се спестява една подготовка. Второ, защото футболистите  се намират в отлична спортна форма за началото на евротурнирите. В това отношение този формат го изпитах на гърба си в Казахстан, много успешен. Дори и да преминем сряда –неделя, ще съм доволен. Чувстваме се добре, защото поддържаме игрови ритъм. Системата работи. Всеки треньор трябва да се обучи в този вариант, за да поддържа в еднаква форма всички състезатели. Климатът при нас е малко по-различен“.

„То на маса и на чашка много лесно се решава всичко. За съжаление сме свидетели на нещо, което никой не го желае. Българският футбол няма развитие в последните години, освен при Лудогорец. Напротив – слизане надолу. Отборите, които се доближат до Лудогорец и се почва. Ако не съм прав, поправете ме. Много пред нас са във всяко едно отношение“.  

„При тази финансова криза, която е налегнала, за България е добре да има 12-14 отбора, не повече. 12 ще бъде идеално за нас. В Казахстан бяхме на три завъртания, има голям ефект. Непрекъснато мачове. Когато дойдат евротурнирите, си в пика на формата си и тогава ще бъде доста по-добро представянето ни в зона УЕФА“.

„Трупано е на гърба на ЦСКА, такива глупости са вършени. Тангариня и други идват без знанието на треньори. Бях свидетел. Всичко това на гърба на този собственик. Приоритетът му е стадиона, той го каза. Но заедно с този приоритет, може да върви и много по-добре ЦСКА. Може много по-качествена селекция да се направи“, заяви Младенов.