Старши треньорът на ЦСКА – Стойчо Младенов, даде нетрадиционна пресконференция преди първия полуфинал за SESAME Купа на България срещу Славия утре. Преди да започне да говори по същество, специалистът пожела да покаже къде според него е ощетяван тимът на „червените” през пролетта. Младенов направи скандално изказване, като заяви, че родните съдии им е „наредено да показват картони на ЦСКА.”

Наставникът на ЦСКА бе подготвил специално видео, в което акцентира върху съдийските отсъждания в различни мачове на тима му.  

Антон Узунов
10 снимки

"Влизаме в най-важния цикъл от шампионата. Подготвили сме изненада, да загреем и да си припомни терора срещу ЦСКА и да отправим предупреждение към управляващите българския футбол. Поемам отговорността за лошите резултатите, но ние не сме слепи", каза Младенов.

Той извади ситуации с претенции за неотсъдени дузпи срещу Левски, Ботев Пловдив, Черно море и отсъдени многобройни картони.

"Има ли тендеция? Има тендеция. Пак ли трябва да говоря за директива. Искат да ни изкарат, че не разбираме от футбол и сме кьорави. Има нареждане съдиите да показват картони на ЦСКА. Имаме над 70 картона. Това го знам от съдия. Този съдия ми каза, че имат нареждане и ако не показват картони на ЦСКА, ги наказват", каза Стойчо Младенов.

"При изгонването ми реагирах за неправилно отсъдено нарушение и съдията ми показа картон и нагло ме гледа 30 секунди и аз използвах нецензурни думи по негов адрес и той ме изгони. После осъзнах, че съм сгрешил и му се извиних след мача. В момента, в който се доближихме на 2 точки до Лудогорец и нещата станаха опасни", каза Младенов.

LAP.bg
9 снимки

„Имам информация от съдия, че ако не се показват картони на ЦСКА, реферите ще бъдат наказвани. Това е факт! Имам свидетел на ситуацията. Помните ли още кога предупредих за натрупването на картоните? Свидетели сме на терор. Той не е само срещу нашия отбор, а и срещу наши футболисти, които са преотстъпени на други места.

„Това че мълчахме до сега, не означава, че не виждаме какво се случва. Това не оправдава факта, че не можем да вкараме гол. Нищо не може да ни оневини за това. И ние си имаме вина. Забавихме с някои неща, които да се развиваме и надградим“, призна Младенов.

„Ако този терор над ЦСКА продължава, ние сме готови да направим нещо друго. Като ни ударят шамар по едната буза, няма да обърнем да ни ударят и по другата“,  заплаши треньорът, без да уточни какво има предвид.

„Получих информацията преди началото на пролетния дял. Може да е било и през есента, но аз сега разбрах. В момента, в който се доближихме на две точки до Лудогорец, нещата станаха страшни. Ситуацията е същата като по времето, когато говорих за директивата. Сега обаче е по-фино, а не толкова брутално, както беше тогава в Перник. Назначен е човек от чужбина, който да ръководи съдиите, но всички знаем кой му плаща заплата“, коментира Стойчо Младенов.