Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев бе доволен от жребия за 1/16-финалите в Купата на България, който отреди елиминационен мач срещу Монтана, но в същото време съжали, че „червените” няма да играят срещу „това новото ЦСКА”, очевидно визирайки втородизионния ЦСКА 1948.

„Нормален е жребият. Предварително не можехме да кажем кой щеше да ни се падне. Щеше ми се това новото ЦСКА да ни се падне”, коментира легендата на българския футбол. „Изплъзна се, така за няколко сантиметра преди да изтегля аз.”

Димитър Пенев на жребия за 1/16-финалите в Купата на България, сезон 2018/2019

източник: LAP.bg

"Какъв щеше да е коментарът ми, ако се бе случил подобен мач? Изобщо нямаше да коментирам, тръгвах си. Направо си тръгвах, нямаше да говоря пред вас."

"Винаги Монтана са създавали добри школи не само във футбола, знаете: баскетбол, волейбол, лека атлетика… Добра организация има спрямо спорта от страна на града и кметството. Това е жребий, който в никакъв случай не ни позволява да мислим до финалите, до полуфиналите кой би ни се паднал.”

„Не трябва да ги подценяваме. Там знаят много добре какво е да спечелиш купа, да станеш шампион. Това са подробности, които и вие ги знаете много добре. Желая успех на нашия отбор. Ще има радост за общественността в региона, която обича футбола. Тъй като е близко, само на стотина километра, ще има и доста наши фенове. Надявам се да стане един добър мач, знаем, че Феро (Ферарио Спасов – б.р.) е там, както и професорът (Михаил Мадански – б.р.), който преди мен даваше интервю. Работи се сериозно. Друг е въпросът, че няма качествени футболисти.”

„Пожелавам успех на нашите футболисти, на треньорите и да отидат на по-предна позиция в турнира”, завърши Пенев.

Още по темата:

От Монтана успокоиха ЦСКА: Тази година решихме да не печелим Купата

Шеф на ЦСКА 1948 допусна обединение с ЦСКА, но при едно условие